Προετοιμάζει «αντεπίθεση» στα social media ο Κυριάκος Μητσοτάκης;

Θορυβημένο εμφανίζεται το Μαξίμου από την πρόσφατη μαζική αποδοκιμασία στο πρόσωπο του πρωθυπουργού στα social media, με τα δεκάδες χιλιάδες αρνητικά σχόλια κάτω από τις αναρτήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, και φαίνεται να προετοιμάζει «αντεπίθεση», όπως τουλάχιστον υποστηρίζει ο εκδότης των «Παραπολιτικών» Γιάννης Κουρτάκης σε σχετικό άρθρο του.

Θυμίζουμε, ότι τα αρνητικά σχόλια κάτω από τους επίσημους πρωθυπουργικούς λογαριασμούς στα social media έφτασαν στο αποκορύφωμά τους μετά το διάγγελμα που έκανε με αφορμή τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη, φτάνοντας τα 60.000 dislikes – με ελάχιστα τα θετικά σχόλια – και αναγκάζοντας την ομάδα του Μαξίμου να σπεύσει για διαχείριση του επικοινωνιακού φιάσκου.

Μάλιστα, ο  Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται να κατέχει, το τελευταίο διάστημα, την πρωτιά σε αποδοκιμασίες στα social media στην Ευρώπη. Στο δείγμα που λήφθηκε σε σχετική έρευνα, υπολογίστηκαν οι θετικές και αρνητικές αντιδράσεις στα πέντε τελευταία ποστ κάθε αρχηγού της κυβέρνησης στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το αποτέλεσμα ήταν, σε σύνολο 506.000 αντιδράσεων, στα συνολικά 120 ποστ, οι 220.000 αντιδράσεις καταμετρήθηκαν στα πέντε ποστ του Έλληνα Πρωθυπουργού, με το 79,9% να είναι αρνητικές.

Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση, ο Γιάννης Κουρτάκης γράφει στα «Παραπολιτικά»: «η εξέλιξη αυτή ενεργοποίησε όπως πληροφορούμαι προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος και έδωσε εντολή προκειμένου να συγκροτηθεί μια ομάδα που θα ασχολείται μεθοδικά με τα social». «Στο πλαίσιο αυτό κατά την διάρκεια της χθεσινής ημέρας υπήρξαν συσκέψεις υπό τον Γρηγόρη Δημητριάδη, που είχε και πριν από τις εκλογές του ‘19, πρωταγωνιστικό ρόλο στην συγκρότηση της ομάδας που ασχολούνταν με το διαδίκτυο».

Ολόκληρο το άρθρο:

«Η ΝΔ οργανώνεται στα Social Media

Είναι αλήθεια ότι μετά τις εκλογές του ´19, υπήρξε μια χαλαρότητα σε σχέση με την παρουσία του κυβερνώντος κόμματος στα social media. Όχι μόνο έχασε την μέχρι τότε πρωτοκαθεδρία, αλλά εσχάτως «τρώει» το ένα μετά το άλλο τα γκολ στο γήπεδο του Διαδικτύου. Η εξέλιξη αυτή ενεργοποίησε όπως πληροφορούμαι προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος και έδωσε εντολή προκειμένου να συγκροτηθεί μια ομάδα που θα ασχολείται μεθοδικά με τα social.

Στο πλαίσιο αυτό κατά την διάρκεια της χθεσινής ημέρας υπήρξαν συσκέψεις υπό τον Γρηγόρη Δημητριάδη, που είχε και πριν από τις εκλογές του ‘19, πρωταγωνιστικό ρόλο στην συγκρότηση της ομάδας που ασχολούνταν με το διαδίκτυο. Το θέμα όμως για τον Μητσοτάκη δεν είναι τόσο η επανασυγκρότηση της digital ομάδας, όσο της στρατηγικής που «παράγει» (που δεν παράγει) το επικοινωνιακό επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου.

Αξίζει.: Η αλήθεια είναι ότι σε επικοινωνιακό επίπεδο η κυβέρνηση καταγράφει μια σχετική υστέρηση.».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.