Σήμερα ο Γεωργιάδης ρίχνει τις ευθύνες στην Πολιτική Προστασία: “Εγώ δεν έχω καμία σχέση με την άδεια ειδικής εξαίρεσης για τη βάφτιση”

Μιλώντας στο Mega o Μητροπολίτης Αθηναγόρας και εκπρόσωπος Τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, δηλωσε πως δεν γνωρίζει τίποτα για ειδική άδεια για τις βαφτίσεις, αδειάζοντας κυριολεκτικά τον Αδωνι Γεωργιάδη.

Στην ΚΥΑ που έχω στα χέρια μου και που ίσχυε μέχρι σήμερα, γιατί η καινούρια δεν έχει φτάσει ακόμη αλλά δεν έχει αλλάξει κάτι, επιτρέπονται μόνο οι γάμοι με 9 άτομα, συμπεριλαμβανομένων και των κληρικών. Δεν αναφέρει η ΚΥΑ κάτι για βαφτίσεις, ή κηδείες. Από την Κυριακή μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα δεν επιτρέπονται έτσι και αλλιώς οι γάμοι, λόγω Σαρακοστής.

 

Η ΚΥΑ δεν αναφέρεται στη βάπτιση, επομένως δεν μπορούμε να κάνουμε βάπτιση. Δεν γνωρίζω αν μπορεί να γίνει βάφτιση με ειδική άδεια. Δεν γράφει η ΚΥΑ ότι απαγορεύονται οι βαφτίσεις, αλλά από τα μυστήρια αναφέρεται μόνο στον γάμο. Πρέπει να ρωτήσετε τον συγκεκριμένο ιερέα που έκανε τη βάφτιση. Σε κάθε μητρόπολη υπάρχει γραφείο γάμου, αλλά όχι βαφτίσεων. Εάν κλείστηκε βάφτιση κλείστηκε από τον ιερέα της συγκεκριμένης ενορίας. Δεν ελέγχονται κεντρικά οι βαφτίσεις.

Πρώτη φορά ακούω για ειδική άδεια για βάφτιση. Ούτε στην ΚΥΑ αναφέρεται κάτι τέτοιο. Αν φέρει κάποιος χαρτί από την Πολιτική Προστασία στον ιερέα, τότε ο ιερέας πρέπει να ρωτήσει στα γραφεία της Μητρόπολης για το αν μπορεί να κάνει τη βάφτιση. Σε μια περιοχή που δεν είναι στο βαθύ “κόκκινο” επιδημιολογικά, μπορεί να γίνει και βάφτιση και γάμος, με 9 άτομα συμπεριλαμβανομένων του προσωπικού της εκκλησίας.

Σήμερα Τρίτη (16/3) τα παίρνει πίσω

“Εγώ δεν έχω καμία σχέση με την άδεια ειδικής εξαίρεσης για τη βάφτιση”

Απάντηση σε όσα του καταλογίζουν για τη συμμετοχή του σε βάφτιση με άδεια ειδικής εξαίρεσης έδωσε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας νωρίτερα σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM.

«Δεν μπορώ εγώ να πω τους οικογενειακούς λόγους που επικαλέστηκαν οι γονείς. Δεν είναι δική μου δουλειά, δείτε μέσω της Πολιτικής Προστασίας πως εκδίδονται οι ειδικές εξαιρέσεις. Η άδεια εκδόθηκε από την οικογένεια και όχι με παρέμβαση υπουργού. Δεν είπε κανείς πως νονός ήταν ο Γεωργιάδης. Στη βάφτιση ήμουν εγώ και οι γονείς. Δεν έκανα κάτι παράνομο για να το κρύψω. Αφού το έκανα νόμιμα γιατί να το κρύψω; Υπήρξαν και άλλες άδειες με ειδική εξαίρεση», ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Ακολούθως, επιτέθηκε σε στην αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορώντας την για υποκρισία: «Εάν απαντούσα στον ΣΥΡΙΖΑ θα έλεγα: εάν έπαιρνα μια κολυμβήθρα και πήγαινα σε μια διαδήλωση, θα ήταν νόμιμη η βάφτιση; Πως μπορεί να ανησυχεί για τη διάδοση του ιού σε μια εκκλησία με έξι άτομα και να μην ανησυχεί για τη διάδοση σε μια διαδήλωση για τον Κουφοντίνα».

«Δεν είχα καμία εμπλοκή στην άδεια. Δεν με πιστεύετε; Κάντε ρεπορτάζ. Τι να σας πω. Αλλά αυτό που λένε από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι υποκρισία. Λένε πως απαγορεύουμε τα βαφτίσια αλλά επιτρέπουμε τις διαδηλώσεις για τον Κουφοντίνα. Όλα έγιναν νόμιμα. Εάν μπορούσα να πληρώσω πρόστιμο θα το έκανα αλλά επικοινωνώντας με την Πολιτική Προστασία μου είπαν ότι ήμουν νόμιμος», τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.