Κοντονής για Κουφοντίνα: Ο δρόμος της επίλυσης μέσω της Δικαιοσύνης θα είναι για όλους λυτρωτικός

Θέση για την υπόθεση του Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος κάνει απεργία πείνας και δίψας και η κατάσταση της υγείας του έχει επιδεινωθεί τα τελευταία 24ωρα, πήρε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής. διατυπώνοντας την άποψη ότι το ζήτημα θα πρέπει να επιλυθεί από τη Δικαιοσύνη.

«Ο δρόμος της επίλυσης του ζητήματος μέσω της Δικαιοσύνης θα είναι για όλους λυτρωτικός», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κοντονής σε δηλώσεις του στον Alpha 98,9 και συμπλήρωσε ότι «αυτή την ώρα δεν πρέπει να ρίχνουμε λάδι στη φωτιά, πρέπει να ρίχνουμε νερό. Πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη μας ότι βρίσκεται σε κίνδυνο μια ανθρώπινη ζωή. Πάνω σε αυτό το πεδίο, κανείς δεν έχει το δικαίωμα να κάνει πολιτικά παιχνίδια, λαϊκισμούς και πολιτικές αλχημείες».

Έθεσε στη συνέχεια συγκεκριμένα ερωτήματα για την υπόθεση, που όπως είπε θα πρέπει να απαντηθούν: «πώς λειτούργησε το κράτος; Τι αποφάσεις έχουν ληφθεί; Από ποιους έχουν ληφθεί; Και αν αυτές οι αποφάσεις έχουν νομίμως κοινοποιηθεί. Αν όλα αυτά έχουν γίνει νόμιμα, ποιες είναι οι ενέργειες για την ακύρωση αυτών των αποφάσεων» και συμπλήρωσε: «Ο καθένας σε μια κοινωνία μπορεί να πιστεύει ότι έχει δίκιο για ένα θέμα, ιδίως, δε, όταν έγκριτοι νομικοί αναφέρουν ότι και οι δύο πλευρές έχουν σοβαρά νομικά επιχειρήματα. Ποιος τα λύνει αυτά τα θέματα; Η Δικαιοσύνη. Ή θα έχουμε εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη και θα λέμε ότι αυτή είναι αρμόδια να επιλύει αυτά τα θέματα, ή δεν θα έχουμε».

Σχολιάζοντας την καθυστέρηση επίλυσης του ζητήματος, τόνισε ότι συνεχώς «αναφύονται προβληματικές καταστάσεις»: «Διαβάζω από τη μεριά του Κουφοντίνα τις τελευταίες ώρες ότι δεν έχουν γίνει οι νόμιμες ενέργειες εκ μέρους του κράτους. Τι έχει γίνει τελικά σε αυτή την υπόθεση, μπορούμε να μάθουμε;». Ο ίδιος εξέφρασε την άποψη ότι στην υπόθεση υπάρχει μια συσκότιση και ομίχλη και πρέπει να διευκρινιστούν και να κοινοποιηθούν οι αποφάσεις που έχουν ληφθεί και από ποιον έχουν ληφθεί, ώστε να μάθει η κοινή γνώμη τι έχει συμβεί.

 

Για Λιγνάδη, Ποινικό Κώδικα και αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ

Κληθείς να σχολιάσει την κόντρα κυβέρνησης-αντιπολίτευσης σχετικά με την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, και ερωτηθείς για το χάσταγκ «ΝΔ παιδεραστές», ο κ. Κοντονής είπε: «Βρισκόμαστε σε μία κατάσταση που έχουμε ξεφύγει εντελώς. Εάν οι πολιτικοί αρχηγοί ήθελαν αυτό το πράγμα να το σταματήσουν εν τη γενέσει του, θα έκαναν μία δημόσια τοποθέτηση και θα τελείωνε η ιστορία. Και θα έπαιρναν το μήνυμα όλα αυτά τα φιλικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία αναλώνονται σε τέτοιου είδους δημοσιεύματα. Είναι ευθύνη των πολιτικών αρχηγών να βάλουν σε τάξη σε αυτή την κατάσταση και όλους αυτούς, οι οποίοι, κατά τ’ άλλα, τους προσφέρουν υπηρεσίες».

Σχετικά με τις αλλαγές που έγιναν στον Ποινικό Κώδικα από την προηγούμενη κυβέρνηση, ο πρώην υπουργός επανέλαβε: «Το έχω πει χιλιάδες φορές και ήταν αφορμή για τη διαγραφή μου όταν μίλησα έξω από τα δόντια για τον ΠΚ, με αφορμή τη δίκη της Χρυσής Αυγής. Το ξαναλέω: το σχέδιο νόμου που είχα παραλάβει και δεν το πήγα ποτέ στη Βουλή, είχε σοβαρά προβλήματα. Αισθανόμουν ότι εάν δεν διορθωθούν, θα εκτίθετο και η κυβέρνηση και θα συνεδόταν το όνομά μου, με κάτι το οποίο δεν θα με τιμούσε ιδιαίτερα».

Εξέφρασε, τέλος, την αντίθεσή του στην αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Εμένα αυτός ο τρόπος αντιπολίτευσης, με βρίσκει παντελώς αντίθετο. Για παράδειγμα, είναι ποτέ δυνατόν, να βάλλουμε κατά του πρύτανη του ΑΠΘ, ο οποίος βλέποντας ότι τελούνται αδικήματα στον χώρο του ιδρύματος, κάλεσε την Αστυνομία… Να την έχε καλέσει δυνάμει νόμου του ΣΥΡΙΖΑ και να καταγγέλλεται από τον ΣΥΡΙΖΑ; Ή ο νόμος που ψηφίσαμε εμείς ήταν λάθος, και πρέπει να το πούμε, ή ο πρύτανης λειτουργώντας με βάση τον νόμο, λειτούργησε σωστά». «Είναι ποτέ δυνατόν να υπάρχει αυτός ο ορυγμαδός δηλώσεων και ακραίων εκφράσεων από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στο διαδίκτυο; Το θεωρώ αδιανότητο!», κατέληξε.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.