Η κυβέρνηση ετοιμάζει «νόμο Ερντογάν» ελέγχου των social media για να μη σχολιάζουν οι πολίτες την υπόθεση Λιγνάδη!

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση ετοιμάζει λογοκριτικό νόμο «αλά Ερντογάν» για τα social media, λόγω της έκτασης που πήρε η υπόθεση Λιγνάδη, η οποία την κάνει να αισθάνεται (τουλάχιστον) άβολα.

Συγκεκριμένα, χιλιάδες πολίτες στα social media ρωτούν επίμονα για τους λόγους που έγιναν προσπάθειες συγκάλυψης της υπόθεσης Λιγνάδη από την κυβέρνηση, για τις στενές σχέσεις του πρωθυπουργού μαζί του καθώς και με τον πρώην στενότατο συνεργάτη του, καταδικασμένο για παιδεραστία, Νίκο Γεωργιάδη, όπως επίσης και για τον ρόλο ΜΚΟ του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος στην υπόθεση.

Μάλιστα τις πρώτες ώρες της αποκάλυψης της υπόθεσης και των προσπαθειών συγκάλυψης βγήκε στο twitter και το hashtag #ΝΔ_παιδεραστές, κάτι που για άγνωστο λόγο προκάλεσε πανικό στο Μαξίμου.

Σε κανένα από αυτά τα ερωτήματα, το Μαξίμου ή η κυβέρνηση δεν έχει δώσει απαντήσεις και ούτε θέλει να δώσει, γι’ αυτό είναι έτοιμη να φέρει λογοκριτικό νομοσχέδιο για τα social media, όπως δηλαδή στην Τουρκία του Ερντογάν, όπου πιθανώς οι χρήστες θα διώκονται ποινικά αν σχολιάζουν τον πρωθυπουργό!  

Άλλωστε η συζήτηση που κάλεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αύριο στη Βουλή θα είναι για το «επίπεδο του δημόσιου διαλόγου», προετοιμάζοντας το έδαφος. Την ίδια ώρα τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ σε άρθρα και εκπομπές δηλώνουν πως  «Πρέπει ν’αλλάξουν πολλά και στο νομικό πλαίσιο», προαναγγέλλοντας ουσιαστικά το λογοκριτικό νομοσχέδιο

Μάλιστα ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπυοργώ Άκης Σκέρτσος, δήλωσε πως η επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για το σκάνδαλο Λιγνάδη, αποτελούν «απόπειρα επίθεσης σε θεσμούς του πολιτεύματος»! 

Με λίγα λόγια ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να ρωτάται από τους πολίτες για τις σχέσεις του και για τον λόγο που προσπαθεί να συγκαλύψει (και σύμφωνα με την αντιπολίτευση) μία υπόθεση παιδεραστίας; 

Η κυβέρνηση ΝΔ, εδώ και καιρό μετατρέπεται σε ανελεύθερο καθεστώς, καθώς με αφορμή την πανδημία έχει πάρει μία σειρά από μέτρα τα οποία τείνουν να ξεπεράσουν μέχρι και αυτά της… χούντας.

Συγκεκριμένα έχει επιβάλλει: Απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας, απαγόρευση διαδηλώσεων χωρίς έγκριση (αυτό μόνιμα), απαγόρευση συναθροίσεων, πιστοποιητικά εμβολιασμού, απαγόρευση κυκλοφορίας χωρίς λόγο, πλήρη έλεγχο των ΜΜΕ.

Ταυτόχρονα χρησιμοποιεί υπέρμετρη βία εναντίον των πολιτών, από τις δυνάμεις ασφαλείας οι οποίες πλέον βαράνε στο ψαχνό (δεξιούς & αριστερούς) αφού ξέρουν πως δεν θα αντιμετωπίσουν καμία συνέπεια.

Τώρα η κυβέρνηση και ειδικά το Μαξίμου θέλει να μετατρέψει την υπόθεση Λιγνάδη από τεράστια κρίση σε ευκαιρία για να περιορίσει το τελευταίο πεδίο ελεύθερης έκφρασης των πολιτών, τα social media. 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.