Μητσοτάκης: Καλέσαμε την τουρκία για τον 2ο γύρο, δεν έχουν ανταποκριθεί αλλά ελπίζω πως θα υπάρξει ανταπόκριση !!!

Tην πρωτοβουλία του για το πιστοποιητικό εμβολιασμού υπερασπίστηκε σε παρέμβασή του σε συζήτηση στο πλαίσιο του Nueva Economia Forum της Ισπανίας, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως ήταν αναμενόμενο αναφέρθηκε και στα ελληνοτουρκικά και τόνισε:

Screenshot 2021 02 20 Παρεμβάσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σε συζήτηση στο πλαίσιο του Nueva Economia Forum της ...
“Ελπίζω πραγματικά πως θα αφήσουμε πίσω μας την ένταση του 2020. Έχουμε ήδη ξεκινήσει τις διερευνητικές επαφές με την Τουρκία. Τους καλέσαμε για τον δεύτερο γύρο. Δεν έχουν ανταποκριθεί ακόμα, αλλά ελπίζω πως θα υπάρξει ανταπόκριση, ώστε να μπορέσουμε να συζητήσουμε με καλή πίστη τη βασική μας διαφορά με την Τουρκία, που είναι η οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο. Πιστεύω πως αν πιστεύει κανείς στο Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας και αν έχει θεμελιώδη πίστη και σεβασμό στην έννοια των σχέσεων καλής γειτονίας, τότε δεν υπάρχει θέμα που δεν μπορεί να επιλυθεί” είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Υ.Γ

Περί των συνεχιζόμενων φραστικών επιθέσεων και προκλήσεων της τουρκίας, με το Τσεσμέ στο Αιγαίο και την τουρκική navtex ούτε κουβέντα βέβαια…

Μήπως να τους παρακαλέσουμε κιόλας…;

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.