ΣΥΡΙΖΑ: Το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη “έκοψε” για άλλη μια φορά τη χώρα στα δύο

Έντονη κριτική για το ότι έκλεισε η Εθνική Οδός Αθηνών – Λαμίας λόγω της κακοκαιρίας “Μήδεια” άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση. Σε κοινή δήλωσή τους ο τομεάρχης Εσωτερικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Κώστας Ζαχαριάδης, ο αναπληρωτής τομεάρχης Τοπικής Αυτοδιοίκησης Μ. Χατζηγιαννάκης και η αναπληρώτρια τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας, Χ. Καφαντάρη τόνισαν μεταξύ άλλων ότι το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη “έκοψε” για άλλη μια φορά τη χώρα στα δύο. Αναλυτικά τόνισαν ότι:

«Για μια ακόμη φορά το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη στάθηκε «ανίκανο» να αντιμετωπίσει ένα κύμα κακοκαιρίας, που είχε προαγγελθεί έγκαιρα από τους ειδικούς επιστήμονες και αρμόδιους φορείς της Πολιτείας. Η Εθνική οδός Αθήνας -Θεσσαλονίκης, βασική οδική αρτηρία της χώρας, έκλεισε από Λαμία μέχρι Αθήνα, με εντολή του κ. Χρυσοχοίδη, προκαλώντας μεγάλα προβλήματα. Οι μεγαλοστομίες και εξαγγελίες της Κυβέρνησης, περί ετοιμότητας του κρατικού μηχανισμού «έσβησαν» μονομιάς, απουσία Περιφέρειας και υφυπουργείου Πολιτικής Προστασίας, με εντολή κ. Χρυσοχοίδη. Για μια ακόμη φορά η χώρα εμφανίσθηκε χωρίς συγκεκριμένο σχεδιασμένο, χωρίς εφαρμογή πολιτικών ΠΡΟΛΗΨΗΣ σε όλα τα επίπεδα. Δεν αρκεί να υπάρχουν έτοιμες αλατιέρες και εκχιονιστικά, πρέπει και να επεμβαίνουν.

Τα περσυνά παθήματα δεν έγιναν μαθήματα. Το 112 δεν λειτούργησε, για άλλη μια φορά, ενώ ο κ. Μητσοτάκης αφήνεται στην επικοινωνιακή διαχείριση της Πανδημίας, εγκαινιάζοντας εμβολιαστικά κέντρα, «χωρίς εμβόλια», ενώ τα ΜΜΕ υποβαθμίζουν συστηματικά το γεγονός. Τελικά, το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη, σε όλα τα επίπεδα «λειτουργεί», μόνο με απαγορεύσεις, αλλά έτσι δεν λύνονται τα προβλήματα… ».

ΣΥΡΙΖΑ: Η επιτελική ανικανότητα στα καλύτερά της

Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει “η επιτελική ανικανότητα στα καλύτερά της”. Αναφέρει ότι “εδώ και δέκα μέρες το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη διαφήμιζε πόσο καλά προετοιμασμένο ήταν για το επερχόμενο κύμα κακοκαιρίας. Έπειτα από δέκα μέρες «συσκέψεων» αυτό που κατάφερε με τα πρώτα χιόνια ήταν να αφήσει ολόκληρα νησιά χωρίς ρεύμα μέσα στον παγετό και εν τέλει να κόψει την Ελλάδα στα δύο με τη μόνη λύση που γνωρίζει διά πάσα νόσο: Απαγόρευση κυκλοφορίας. Η επιτελική ανικανότητα στα καλύτερά της”.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.