Ερχεται συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας – ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ;

Έχει  αρχίσει να χτίζεται η γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ που θα δούμε να προκύπτει μέσα στο 2021.

Το Βερολίνο από την μεριά του, έχει κάνει μαριονέτα του το Μαξίμου καθώς το δίλημμα που του έχει τοποθετήσει είναι σαφές…

…Η Τουρκία θα προχωρήσει σε γεωτρήσεις στο Αιγαίο και οι επιλογές έχουν ως εξής: εθνική ταπείνωσης και συμβιβασμός ή είστε μόνοι σε μια ένοπλη σύγκρουση η οποία δεν συμφέρει κανέναν. Αναντίρρητα, δεν είναι τυχαίο πως σε όλες τις Συνόδους Κορυφής τα «χάδια» στην πλάτη του Ερντογάν είναι μια ζώσα πραγματικότητα (εξαιτίας και των εξοπλιστικών) παρά οι οικονομικές κυρώσεις οι οποίες περίτεχνα αποφεύγονται όπως… ο «διάολος το λιβάνι»!

Η αναιμική κατάσταση της οικονομίας που έχει αρχίσει και γίνεται αφόρητη τόσο για τον ελληνικό λαό όσο και για τους κυβερνώντες δεν επιτρέπουν στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, τίποτα άλλο παρά την αναζήτηση μιας εναλλακτικής που θα ισομοιρασει της ευθύνες.

Η βολιδοσκόπηση από το Βερολίνο στον ΣΥΡΙΖΑ για «πιθανή συμμετοχή» σε ένα «οικουμενικό κυβερνητικό σχήμα» με την συμμετοχή ή όχι και του ΚΙΝΑΛ είναι γεγονός. Ωστόσο, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ είναι απόλυτα αρνητική στο να συμβεί αυτό «Χωρίς εκλογές» και αυτό γιατί και εκείνο χρειάζεται μια πειστική δικαιολογία για το δικό του εκλογικό σώμα, η οποία θα τον επενοχοποιεί από την συνεργασία του με την ΝΔ.

Στον αντίποδα, το πολιτικά παράδοξο είναι ότι αμφότεροι αναζητούν πειστικές «δικαιολογίες» ενώ ουσιαστικά, δεν παρουσιάζουν καμία απόκλιση σε οικονομία, εθνικά και κοινωνικά ζητήματα.

Σε κάθε περίπτωση, μόνο κάποιες εξαιρετικά δραματικές εξελίξεις με την όμορη Τουρκία (γεώτρηση και στρατιωτική αντιπαράθεση, όλα αυτά την ερχόμενη άνοιξη) θα μπορούσαν να φέρουν τον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς άμεσες εκλογές, σε σχήμα συγκυβέρνησης.

Όπως και να ‘χει το βασικότερο χαρτί που θα δρομολογήσει τις εξελίξεις είναι ο συνδυασμός των εξελίξεων της κατάστασης με την Τουρκία και η μέχρι τότε παρακμάζουσα πορεία της οικονομίας, το μέλλον της οποίας προμηνύεται δυσοίωνο και οι εκλογές μεταξύ Μαΐου και Σεπτεμβρίου με απλή αναλογική, από τις οποίες πιθανόν να προκύψει μια τρικομματική κυβέρνηση η οποία ως από «μηχανής θεός» και με τις «ευλογίες» του Βερολίνου, θα «σώσει» την χώρα από την απόλυτη καταστροφή!

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.