Η αποκαλυπτική κόντρα Μητσοτάκη- Τσίπρα και ο αγώνας επιβίωσης του ΚΙΝΑΛ

Της Νίκης Ζορμπά

Ο συντηρητικός είναι αυτός που αρνείται να αλλάξει ό,τι δεν πρέπει να παραμείνει ως έχει, είπε χθες ο πρωθυπουργός , ξιφουλκώντας με την αντιπολίτευση, τον ΣΥΡΙΖΑ βασικώς, για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

Δεν είστε Κεντρώος πολιτικός, είστε ακραίος, τραμπικής λογικής, αντιγύρισε ο Αλέξης Τσίπρας στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ βάφεται γαλάζιος όλο και πιο πολύ μοιάζει με τη Ν.Δ, αποφάνθηκε στη δική της ομιλία, η Φώφη Γεννηματά. 

Η “μάχη” του Κέντρου, καθώς αναπόδραστα οι επόμενες -πρώτες- κάλπες θα πραγματοποιηθούν με απλή αναλογική, προϊόντος του χρόνου, ολοένα και πιο πολύ θα μαίνεται ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα. Το ΚΙΝΑΛ, δίνει τον δικό του αγώνα επιβίωσης, εκεί στα ( ιδεολογικά) περίχωρα, μεταξύ Ν.Δ- ΣΥΡΙΖΑ.

Προσκόλληση σε “μειοψηφίες”

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αξιοποιεί την αναμφίβολα πολιτική του υπεροχή και τη στήριξη που απολαμβάνει από κεντροαριστερής προέλευσης στελέχη ( και ψηφοφόρους) για να εξουδετερώσει τα ιδεολογικά στεγανά περί αριστεράς, δεξιάς ( και το… ενδιάμεσό τους).

Για τούτο και φρόντισε χθες – ενδεχομένως πιο ηχηρά από ποτέ- να νοηματοδοτήσει με τους δικούς του όρους το παραδοσιακό δίπολο “προοδευτικές – συντηρητικές δυνάμεις”. Είναι συχνές άλλωστε οι αναφορές του σε εμβληματικά πρόσωπα, ιδέες, “σχήματα” ενός ένδοξου παρελθόντος ( χθες αναφέρθηκε στη Νεολαία Λαμπράκη) για να καταδείξει πώς “κακοφόρμισαν” οι ιδέες τούτες από τους ιδεολογικούς επιγόνους τους.

Στα πανεπιστήμια δεν μπαίνει η Αστυνομία, μπαίνει η Δημοκρατία, είπε άλλωστε προς επίρρωση του στόχου του: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εκφράζει προοδευτικούς πολίτες ει μη μόνον αρτηριοσκληρωτικές μειοψηφίες που αρνούνται να δώσουν σύγχρονες απαντήσεις σε σύγχρονα ζητήματα.

“σέρβις” και μετατόπιση

Ο Αλέξης Τσίπρας από την άλλη πλευρά, ήταν ομοίως αποκαλυπτικός των προθέσεών του: Αναγνώρισε βία και παραβατικότητα στα Πανεπιστήμια , με πρόδηλο στόχο να αποκολληθεί πια από λογικές “Δεν αφήνουμε την αλήθεια να μας χαλάσει μια ωραία ιστορία”.

Είναι απολύτως σαφές ότι επί σκοπώ απέφυγε προσέγγιση του ζητήματος περί πανεπιστημιακής Αστυνομίας με “αριστερίστικη” λογική και κραυγές. Δική του επιδίωξη είναι να αναδείξει την Ν.Δ ως δύναμη προώθησης “ιδιωτικών συμφερόντων” με βαθιά ταξικά χαρακτηριστικά και φυσιογνωμία.

Εξ ου και συνέδεσε την πολιτική της Ν.Δ στην Υγεία  με την Παιδεία,  επαναφέροντας τα περί δυο διαφορετικών πολιτικών σχεδίων και αντιλήψεων, κατά πώς ο ίδιος τα συμπυκνώνει: Ευρύς και στιβαρός δημόσιος Τομέας για τον ΣΥΡΙΖΑ VS μικρού δημόσιου τομέα σε όφελος ιδιωτών, για τη Ν.Δ.

Για τον ίδιο λόγο, παρά το γεγονός ότι η δημόσια συζήτηση για το νέο νόμο των ΑΕΙ εστιάσθηκε κυρίως στην “φύλαξή” τους, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε να αναδείξει τη σύνδεση “μείωσης 24.000 εισακτέων” με προώθηση των ιδιωτικών κολεγίων.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.