ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ στη ΝΔ: Με συνοπτικές διαδικασίες τελειώνουν τον Μητσοτάκη

Καταιγίδα έχει ξεσπάσει στη ΝΔ μετά και την επίτευξη της συμφωνίας μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών που θα οδηγήσει στο κλείσιμο της αξιολόγησης.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επέδειξε πρωτοφανή αντιπατριωτική, ανθελληνική στάση, παρέα με τους ακροδεξιούς Άδωνι Γεωργιάδη και Μάκη Βορίδη, βρίσκεται πλέον στο στόχαστρο κορυφαίων στελεχών του κόμματός του, όπως ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.
Πλέον θεωρείται ειλημμένη απόφαση από παραδοσιακούς “παίχτες” στη Νέα Δημοκρατία να “τελειώνουν” με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος όπως λένε “ντροπιάζει την παράταξη. Θέλει να διοικήσει το κόμμα με μία παρέα εμμονικών νεοφιλελεύθερων και νομίζει ότι αυτό θα γίνει με το έτσι θέλω”. Επίσης δεν περνούν απαρατήρητα τα διαδοχικά “βατερλώ” και οι γκάφες του προέδρου της ΝΔ, που είναι ενδεικτικά στοιχεία του ελλείμματος σοβαρής ηγεσίας στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ιδιαίτερα στην παρούσα συγκυρία.
Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης σε πηγαδάκι με κοινοβουλευτικούς συντάκτες στη Βουλή χαρακτήρισε «τζάμπα μάγκες» όσους δηλώνουν πως δεν θα ψηφίσουν τη συμφωνία που πρόκειται να φέρει στη Βουλή η κυβέρνηση. Και αυτή η αναφορά συνιστά ευθεία κριτική στον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος είναι χαμένος ανάμεσα στην έλλειψη πολιτικού αφηγήματος, στην εγγενή ανικανότητα του και στις επικίνδυνες συμβουλές που δέχεται από τη νεοφιλελεύθερη κλίκα που τον πλαισιώνει.
Ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ κληθείς συγκεκριμένα να σχολιάσει χθεσινές δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στον ΑΝΤ1 σύμφωνα με τις οποίες η ΝΔ δεν μπορεί να παράσχει καμία συναίνεση στην Οικονομία, χαρακτήρισε την άρνηση του κόμματός του ως «στάση εκ του ασφαλούς» με δεδομένο, όπως είπε, ότι η συμπολίτευση διαθέτει την απαιτούμενη κοινοβουλευτική πλειοψηφία ώστε να περάσει τα μέτρα. Επισήμανε παράλληλα ότι στα θέματα που αφορούν τη διαπραγμάτευση υπάρχει πεδίο συναίνεσης αφού «ούτως ή άλλως θα ασκηθεί μία πολιτική φτώχειας». 
Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης υπενθύμισε ταυτόχρονα πως όταν ήταν εκείνος πρόεδρος της ΝΔ και συγκεκριμένα τον Σεπτέμβριο του 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διέθετε πλειοψηφία και ήταν ορατός ο κίνδυνος ενός Grexit σε περίπτωση που η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έλεγε «ναι» στη συμφωνία. «Τώρα είναι τζάμπα μαγκιά να λες όχι» πρόσθεσε χαρακτηριστικά και σημείωσε ότι η στάση του έχει δικαιωθεί. «Είναι εντελώς διαφορετική η κατάσταση διότι ο Τσίπρας δεν είχε πλειοψηφία, στη συμφωνία του Σεπτεμβρίου. Ενώ τώρα εκ του ασφαλούς κάνεις τον μάγκα και λες δεν τα ψηφίζω» ήταν η ακριβής φράση του.
Θύμισε δε ότι η απόφαση ελήφθη τότε ομόφωνα τονίζοντας χαρακτηριστικά πως εισηγητής στη Βουλή για λογαριασμό του κόμματός του ήταν ο νυν αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης άσκησε παράλληλα κριτική και για την εσωκομματική διαχείριση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. 
Όπως είπε «εγώ όταν ήμουν στην ΟΝΝΕΔ ή στη ΝΔ είχα σαν στόχο να ανοίξω το κόμμα» προσθέτοντας ότι «αυτή είναι η παρακαταθήκη του κόμματος από τον ίδιο τον Κώστα Καραμανλή». Ενδεικτικό της αναταραχής στην οποία βρίσκεται η ΝΔ μετά τις δηλώσεις του πρώην προέδρου της είναι το γεγονός πως συνεκλήθη, σύμφωνα με πληροφορίες, το επικοινωνιακό επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη ώστε να αποφασιστεί ο τρόπος αντίδρασης.
 Υπενθυμίζεται εξάλλου ότι πρόσφατα ο πρόεδρος της ΝΔ δέχθηκε αυστηρό τηλεφώνημα από τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή ο οποίος του ζήτησε ούτε λίγο ούτε πολύ να περιορίσει κατά το δυνατόν τον Άδωνη Γεωργιάδη. 
Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και εξόργισε τον κ. Καραμανλή δεν ήταν άλλη από την αναδημοσίευση ενός άρθρου από πλευράς Γεωργιάδη το οποίο ενέπλεκε τον ίδιο καθώς και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε σενάρια συνεργασίας με την κυβέρνηση για την έξοδο από την ευρωζώνη. Κι όλα αυτά ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση αναζητά νέο αφήγημα απέναντι στην κυβέρνηση αναφορικά με τη διαπραγμάτευση αφού τα σενάρια περί επικείμενης καταστροφής της Οικονομίας φαίνεται να καταρρέουν.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.