Τσίπρας: Το lockdown μέσα στο lockdown είναι επισφράγιση της αποτυχίας της κυβέρνησης

Τα βέλη του κατά της κυβέρνησης για τη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού, έστρεψε ο Αλέξης Τσίπρας. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Alpha, πριν ανακοινωθούν επισήμως τα νέα μέτρα στην Αττική, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε πως “φαίνεται ότι πάμε σε ένα ακόμη lockdown μέσα στο lockdown”.

Όπως είπε, “εάν, όπως όλα δείχνουν, με κυβερνητική απόφαση πάμε σε ένα νέο lockdown μέσα στο lockdown, νομίζω ότι επιβεβαιώνεται πως η κυβέρνηση κινείται βλέποντας και κάνοντας, τώρα πηγαίνει κάνοντας και βλέποντας. Παίρνει απόφαση για πιο σκληρά μέτρα και βλέπουμε τι θα γίνει την επόμενη. Άρα, μάλλον είναι η επισφράγιση της αποτυχίας της κυβερνητικής διαχείρισης απέναντι στην πανδημία”.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε πως αν και σε όλο τον δυτικό κόσμο βρισκόμαστε σε μία κατάσταση που δεν διακρίνεται από την επιτυχία της, στη χώρα μας “η κατάσταση έχει οδηγήσει σε μία υπερβολική κούραση την κοινωνία και τα μεγέθη που αφορούν την πανδημία είναι ανησυχητικά… Η ελληνική κυβέρνηση από το δεύτερο πανδημικό κύμα και μετά δεν έχει πάρει θετικό βαθμό, δεν έχει κάνει ότι ήταν δυνατό για να έχουμε το μικρότερο δυνατό κόστος”.

Ερωτηθείς τι διαφορετικό θα έκανε ο ίδιος, απάντησε: “Το κρίσιμο δεν είναι τι διαφορετικό θα κάνεις όταν τα πράγματα φθάσουν στο μη περαιτέρω, αλλά εάν έκανες ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να μη φθάσει μέχρι εκεί η κατάσταση, ή για να ελαχιστοποιήσεις τις συνέπειες. Εμείς ασκούμε συγκεκριμένη κριτική: τι έκανε η κυβέρνηση για τη διασπορά στις εστίες μετάδοσης, για τα μέσα μαζικής μεταφοράς, για τα σχολεία για τους εργασιακούς χώρους; Όχι μόνο δεν έκανε κάτι αλλά μας καθησύχαζε λέγοντας ότι δεν κολλάει στο μετρό, δεν κολλάει στα σχολεία”.

Συνεχίζοντας την κριτική του, σημείωσε ότι “βρισκόμαστε μπροστά σε ένα θέατρο του παραλόγου καθώς οι επιστήμονες καλούνται να αποφασίσουν με βάση μία εικόνα που δεν είναι πραγματική καθώς ο αριθμός των τεστ υπολείπεται αυτών που απαιτούνται…».

Διαβάστε αναλυτικά τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στο παρακάτω αρχείο

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.