Ο Θανάσης Οικονόμου εξηγεί τη σημασία της επένδυσης 2 δισ. από τα Εμιράτα στο Δυρράχιο

«Στο “γειτονικό” λιμάνι του Δυρραχίου, αποφάσισε να επενδύσει το Άμπου Ντάμπι», σχολιάζει με ανάρτησή του στο Facebook ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και νυν στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θανάσης Οικονόμου. Ο σοσιαλιστής πολιτικός εξηγεί τη γεωπολιτική σημασία αυτής της επένδυσης και ρωτά την Περιφέρεια Ηπείρου εάν αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει στην περιοχή, ώστε να ωφεληθεί, ή εάν αδυνατεί να πάρει «χαμπάρι», συνεχίζοντας:

«2 δισ. ευρώ σε μαρίνα, επιβατικό σταθμό, εμπορικούς χώρους, ξενοδοχεία…

»(Στην Ελληνική αποστολή μείναν οι φωτογραφίες των πολυελαίων από τον Υπουργό Ανάπτυξης και Τηλεπωλήσεων.)

»Αυτό γεωπολιτικά είναι φιλικό και σημαντικό, εξισορροπεί την Τουρκική οικονομική και διπλωματική επιρροή στην Αλβανία.

»Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν διακηρυγμένο εχθρό τον τουρκικό επεκτατισμό, λόγος εξάλλου που τους οδήγησε πρόσφατα να υπογράψουν σύμφωνο συνεργασίας με το Ισραήλ.

»Η δεύτερη Αραβική χώρα, μετά την Αίγυπτο, που θέλει να έχει συνεργασία με το Ισραήλ, παρά τη μη λύση του Παλαιστινιακού.

»Οικονομικά όμως και ιδιαίτερα για την Ήπειρο, θα πρέπει να μας προβληματίσει έντονα.

»Το Δυρράχιο, σε βάρος της Ηγουμενίτσας, αναπτύσσεται συνεχώς σε μεγάλο εμπορευματικό κέντρο της Αδριατικής και της Δ. Ευρώπης.

»Με την νέα επένδυση, νομίζω αναλάβαν και την συντήρηση του λιμανιού της Αυλώνας, φιλοδοξεί να παίξει σημαντικό ρόλο και τουριστικά.

»Η περιφέρεια Ηπείρου παίρνει χαμπάρι τις εξελίξεις στην Αλβανία και τα Δυτικά Βαλκάνια;

»Έχει κάποιο στόχο, κάποια στρατηγική που συμπεριλαμβάνει τέτοιες εξελίξεις; Και με ποιόν, πού τις συζητάει;».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.