Νέο κόμμα σφήνα στη ΝΔ-Ο αρχηγός και τα στελέχη

Με την ανοχή της κοινωνίας στην κυβέρνηση να έχει εξαντληθεί, όπως προκύπτει και από τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των δημοσκοπήσεων και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών- ακόμα και εντός του 2021-να είναι ανοιχτό, οι διεργασίες σε αναζήτηση νέων κομματικών διεξόδων στη «δεξιά πολυκατοικία» εντείνονται.

Πρώτο, απτό αποτέλεσμα των ζυμώσεων των τελευταίων μηνών στον χώρο είναι, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «Σin», η ίδρυση νέου κομματικού σχηματισμού, η οποία αναμένεται να ανακοινωθεί μέσα στον Φεβρουάριο.

Παράγοντες, που έχουν άριστη γνώση των τεκταινόμενων, διευκρινίζουν ότι τα ταυτοτικά  στοιχεία του υπό ίδρυση κόμματος είναι πατριωτικά, αντισυστημικά, τοποθετούμενο στον πολιτικό χάρτη στην περιοχή από την λεγόμενη λαϊκή δεξιά, έως τις παρυφές της κεντροαριστεράς (πρώην πατριωτικό ΠΑΣΟΚ).

Οι ίδιες πηγές εκτιμούν ότι εκτός των δραματικών οικονομικών επιπτώσεων της κρίσης, που προκαλούν διαρκώς εντεινόμενη δυσαρέσκεια για την κυβέρνηση, η στροφή 180 μοιρών της ηγεσίας της ΝΔ σε σχέση με τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και η υποχωρητικότητα στα ελληνοτουρκικά (Oruc Reis, διερευνητικές συνομιλίες κλπ), σχηματίζουν σημαντική δεξαμενή ψηφοφόρων, οι οποίοι πλέον δεν καλύπτονται από το κυβερνών κόμμα.

Πρότυπο του κομματικού εγχειρήματος αποτελεί το «Κίνημα Πέντε Αστέρων», που ιδρύθηκε από τον Μπέπε Γκρίλο και επί μία δεκαετία διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στην ιταλική πολιτική σκηνή. Αντίστοιχα, οι διαχρονικές αξίες: Ελευθερία, Δημοκρατία, Δικαιοσύνη και Ανεξαρτησία, είναι τα τέσσερα αστέρια της ελληνικής εκδοχής.

Ο αρχηγός

Το όνομα του αρχηγού του νέου κόμματος, κρατιέται ως επτασφράγιστο μυστικό από τους πρωτεργάτες της κίνησης. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες μας, πρόκειται για πρόσωπο με ευρύτατη αναγνωρισιμότητα και αντισυμβατικό δημόσιο λόγο, χωρίς προηγούμενη ενασχόληση με την πολιτική.

Ο Νίκος Νικολόπουλος,  πρώην βουλευτής επί σειρά ετών, που βρίσκεται στον πυρήνα της πολιτικής πρωτοβουλίας έδωσε προ ημερών το στίγμα, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πολιτεία» της Αχαΐας: «Ναι υπάρχει αρχηγός. Δεν έχει πολιτευτεί ποτέ. Αλλά μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα σε όλη την ελληνική επικράτεια και την ελληνική ομογένεια μάλλον δύσκολα θα βρεθεί κάποιος άλλος. Είναι γνωστές οι θέσεις, οι απόψεις του ο ασυμβίβαστος χαρακτήρας του. Και όλοι εμείς όπως και εκείνος είμαστε πρώτα Έλληνες και μετά Ευρωπαίοι και μετά πολίτες του κόσμου που δεν ντρεπόμαστε να ασπαστούμε τον σταυρό ή να κρατήσουμε ψηλά τη σημαία και τα λάβαρα του Γένους». 

Στην ίδια συνέντευξη ανέφερε για τα χαρακτηριστικά του υπό ίδρυση κόμματος: «Η παράταξη που φτιάχνουμε έχει ένα κινηματικό χαρακτήρα και τη συγκροτούν ελεύθεροι, δημοκράτες, πατριώτες Έλληνες, που δεν συμβιβάστηκαν με την εξουσία, με τους οικονομικά ισχυρούς και με την αδικία ή με τα μνημόνια της γερμανικής κατοχής, ακόμα και με την Σπιναλόγκα του κορονοϊού». 

«Διαλέξαμε να βρεθούμε απέναντι στα αρπακτικά που θέλουν να κατασπαράξουν ό,τι βρουν μπροστά τους. Το νέο κόμμα θα κουμαντάρεται από αυτούς που το υπηρετούν, από αυτούς που ψηφίζεται και όχι από κάθε μορφής εισοδιστές, κάθε μορφής επαγγελματίες συμβούλους, opinion makers που αλλάζουν αφεντικά και ιδεολογίες σαν τα πουκάμισα. Ναι είμαστε κιόλας πάρα πολλοί εμείς που ζητάμε ένα νέο αντισυστημικό, κοινωνικό, λαϊκό, και πατριωτικό κίνημα που μας εκφράζει και να μας κάνει περήφανους».

«Λοχαγοί» και εφημερίδα

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Σin» η στελεχιακή «μαγιά» του νέου κόμματος σε ανώτερο επίπεδο, περιλαμβάνει κυρίως πολιτικούς από την ομάδα των λεγόμενων «λοχαγών» της ΝΔ, που πρωτοστάτησε στην εκλογή του Κώστα Καραμανλή το 1998, αλλά και γνωστά πρόσωπα, τα οποία στο αντιμνημονιακό μέτωπο είχαν ενταχθεί στους Ανεξάρτητους Έλληνες (ΑΝΕΛ).

Επίσης, στο πλαίσιο διαμόρφωσης ενός επικοινωνιακού μηχανισμού υποστήριξης του εγχειρήματος-καθώς είναι βέβαιο ότι θα αποκλειστεί από τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ- θα κυκλοφορήσει μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου, ημερήσια εφημερίδα με εκδότη τον Γιώργο Τράγκα.

Δημήτρης Κυριακόπουλος 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.