Αρρωστημένο σχέδιο κυβέρνησης και λοιμωξιολόγων; Οι πολίτες θα βγαίνουν έξω με βάση τον αριθμό ταυτότητάς τους!

Ένα αρρωστημένο σχέδιο επεξεργάζονται κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι που ακόμα και τα πιο σκληρά δικτατορικά καθεστώτα δεν θα μπορούσαν να το συλλάβουν, σύμφωνα με το οποίο θα καταργηθεί το SMS μετακίνησης και οι πολίτες θα μπορούν να βγαίνουν έξω συγκεκριμένες μέρες της βδομάδας με βάση τον αριθμό ταυτότητάς τους! 

Το σχέδιο αποκάλυψε χθες ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος, ενώ σήμερα  και δεύτερο μέλος της επιτροπής των λοιμωξιολόγων ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος επιβεβαίωσε ότι το μέτρο των «μονών – ζυγών» για την μετακίνηση των πολιτών είναι επί τάπητος.

Όπως είπε ο καθηγητής Μικροβιολογίας, πράγματι το μέτρο συζητείται με πρόβλεψη αντί για την αποστολή sms με κωδικό για την έξοδο των πολιτών να χρησιμοποιείται ο τελευταίος αριθμός της αστυνομικής τους ταυτότητας! 

Να σημειωθεί ότι κανένα από τα δυο μέλη της επιτροπής των λοιμωξιολόγων που δήλωσαν ότι συζητείται το μέτρο δεν διευκρίνισε ποιες μετακινήσεις θα αφορά.

Υπενθυμίζεται ότι ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος είχε πει ότι πρέπει να εξεταστούν «έξυπνες λύσεις», όπως αυτή με τον αριθμό της αστυνομικής ταυτότητας προκειμένου, σε σχέση με ποιοι θα βγαίνουν τη μια ημέρα και ποιοι την άλλη.

Χαρακτήρισε την αύξηση της κινητικότητας μεγάλο πρόβλημα αφού αυξάνει τη μεταδοτικότητα του κορωνοϊού και έφερε σαν παράδειγμα την κοσμοσυρροή στην Ερμού υποστηρίζοντας ότι πρέπει να περιοριστεί το φαινόμενο.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.