Η πρώτη νίκη του Αντώνη Σαμαρά

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έχει κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένος από τους κύκλους που σχηματίστηκαν όταν έριξε το βότσαλο στη γαλάζια λίμνη, με τη συνέντευξη με την οποία τάχθηκε κατά των διερευνητικών επαφών και κατά της προσφυγής στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν τόλμησε να αντιδράσει, παρά το προφίλ του αποφασιστικού ηγέτη που έχει χτίσει το επιτελείο του. Με τον πλέον αποφευκτικό τρόπο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος θύμισε απλώς ότι είναι γνωστές οι θέσεις του Αντ. Σαμαρά στην εξωτερική πολιτική.

Οτι είναι γνωστές δεν σημαίνει ότι δεν είναι καταστροφικές. Οταν την παραμονή των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία δηλώνεται επίσημα ότι δεν υπάρχει συναίνεση στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος για οποιαδήποτε συζήτηση με την Αγκυρα, γίνεται φανερό στην ΕΕ, στο ΝΑΤΟ και στην Αγκυρα ότι δεν υπάρχει πολιτική βούληση στη χώρα μας για συμφωνία σε ο,τιδήποτε.

Στην Ελλάδα οι “νεοφιλελεύθεροι” χρηματοδοτούνται από το κράτος. Εμείς… από εσάς! Στήριξε την ανεξαρτησία του tvxs.gr, κάνοντας κλικ εδώ.

Πολύ περισσότερο όταν ο Αντ. Σαμαράς δεν είναι μόνος. Πολλά στελέχη της ΝΔ τον ακολουθούν. Ηδη, η ευρωβουλευτής Αννα Ασημακοπούλου έκανε ανάρτηση με τη συνέντευξη του Αντ. Σαμαρά στην «Καθημερινή» και ο βουλευτής Κ. Γκιουλέκας εξέφρασε δημόσια τη σύμφωνη γνώμη του με τις απόψεις του.

Στην πραγματικότητα, οι διερευνητικές επαφές έχουν καταρρεύσει πριν ξεκινήσουν, με ελληνική υπαιτιότητα. Από τη στιγμή που ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να πάει στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης λόγω ισχυρής εσωκομματικής διαφωνίας, η διαδικασία που ξεκίνησε είναι προσχηματική και άγονη, ανεξάρτητα από τις προθέσεις της Αγκυρας.

Οι διαρροές που αμέσως έγιναν μετά τον 61ο γύρο, ότι η τουρκική πλευρά έθεσε θέμα γκρίζων ζωνών και αποστρατικοποίησης νησιών αποσκοπούν ακριβώς στη συσκότιση της κυβερνητικής ευθύνης για την αδυναμία προόδου των συνομιλιών.

Και αυτή είναι η πρώτη νίκη του Αντ. Σαμαρά. Οι διερευνητικές επαφές ναρκοθετήθηκαν με δική του πρωτοβουλία, χωρίς ο ίδιος να υποστεί κανένα κόστος γι αυτό. Αντίθετα, δέχεται συνεχώς συγχαρητήρια μηνύματα μέσα από τη ΝΔ.

Αρχισαν να τσακώνονται και ολιγάρχες «υιοθετώντας» άλλοι τον Κυρ. Μητσοτάκη και άλλοι τον Αντ. Σαμαρά. Από αυτή τη σύγκρουση μπορεί να προκύψει η δεύτερη νίκη του πρώην πρωθυπουργού. Αν οι δικοί του προστάτες κερδίσουν το σύστημα Μητσοτάκη.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.