F-16 VIPER: Στον αέρα η πρώτη Ελληνική «Οχιά»! Δικαίωση για τον Πάνο Καμμένο

Ημέρα δικαίωσης για τον Πάνο Καμμένο αλλά και για τους τούρκους που τον πολέμησαν λυσσαλέα. Ήξεραν τι έκαναν.
Ολοκληρώθηκε νωρίς το μεσημέρι η διάρκειας 61 λεπτών πτήση του του “005” F 16 Viper στα χειριστήρια του οποίου βρέθηκε Αμερικανίδα (με καταγωγή από την Χαβάη) χειριστής. Με απόλυτη επιτυχία!

Πάνος Καμμένος

Ήταν το πρόγραμμα που οραματίστηκε και πέτυχε ο τέως υπουργός εθνικής άμυνας Πάνος Καμμένος, την ίδια ώρα που σκοτεινά συμφέροντα έκαναν ότι μπορούσαν για να ακυρώσουν το πρόγραμμα, μιλώντας για σκάνδαλα και άλλες αηδίες. Φυσικά σήμερα αποδεικνύεται ότι προσπαθούσαν απλώς να διαπράξουν εθνικό σαμποτάζ. Αφού το συγκεκριμένο πρόγραμμα διά στόματος του τέως συμβούλου Εθνικής ασφάλειας ναύαρχού Διακόπουλου, που διορίστηκε από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ήταν μαζί με την αναβάθμιση των ωραρίων, τα πιο επιτυχημένα προγράμματα των τελευταίων δεκαετιών! Μάλιστα το πρόγραμμα προχωρά ακριβώς όπως το είχε προαναγγείλει ο Πάνος Καμμένος.

Πάνος Καμμένος tweet αναβάθμιση F 16

Ως μία ελάχιστη δικαίωση και για να μην ξεχνάμε, ας θυμηθούμε τι έγινε στην συζήτηση στη Βουλή, όταν οι γνωστοί συκοφάντες προσπαθούσαν να παρεμποδίσουν την έγκριση του προγράμματος:

Ο υπουργός Άμυνας υποστήριξε ότι «στη διάρκεια συζητήσεων που είχαμε για υλοποίηση αναβάθμισης F-16 σε VIPER προέκυψε θέμα υποχρέωσης των Η.Π.Α να δοθούν Αντισταθμιστικά. Η νομοθεσία, όμως, έχει αλλάξει. Δεν υπάρχουν, πλέον, αντισταθμιστικά. Εμείς δεσμευθήκαμε ότι δεν θα δεχθούμε αντισταθμιστικά παρά μόνο για ενίσχυση της ΕΑΒ χωρίς άλλες διαδικασίες που θα μπορούσαν να αφήσουν άλλου είδους υπονοούμενο. Σωστά άλλαξε ο νόμος. Στο παρελθόν τα αντισταθμιστικά ωφέλη ήταν η αιτία της διαφθοράς».

 

 

Πρόσθεσε μάλιστα πως «πλην ενός προτύπου F-16 κανένα άλλο αεροσκάφος δεν θα φύγει από Ελλάδα» και θα ανατεθούν όλα στην ΕΑΒ και την εγχώρια αμυντική βιομηχανία. Μάλιστα διευκρίνισε ότι «υπάρχουν αρκετές ελληνικές βιομηχανίες αμυντικού υλικού που θα μετέχουν στο πρόγραμμα τις οποίες όμως θα επιλέξουν οι Αμερικανοί με τα δικά τους κριτήρια».

 

Έντονη ήταν η κριτική της αντιπολίτευσης. «Επαναφέρετε τα αντισταθμιστικά που τόσο σφοδρά καταγγέλατε στο παρελθόν. Κι όλα αυτά για να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα» υποστήριξε ο βουλευτής της Σ. Κεδίκογλου.

Μάλιστα ο Αδωνις Γεωργιάδης το πήγε ακόμη παραπέρα λέγοντας πως «ξέρουμε ότι η Λόκχιντ έχει συγκεκριμένες εταιρείες πολύ φίλων σας με τους οποίους συνεργάζεται στην Ελλάδα. Άρα μη μας λέτε η Λόκχιντ θα επιλέξει». Όταν μάλιστα προκλήθηκε από τον Π.Καμμένο να μιλήσει με ονόματα ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ είπε ότι θα το κάνει εφόσον η σύμβαση έρθει στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής κεκλεισμένων των θυρών.

Κριτική και από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη αφού ο Α. Λοβέρδος είπε πως «είναι εμπαιγμός της επιτροπής (σ.σ εξοπλιστικών) που έχουμε κρατήσει πέντε χρόνια πατριωτική στάση και δεν μεταφέρουμε εκεί τις αθλιότητες που κάνετε», ενώ ο Ε. Βενιζέλος δήλωσε πως «πρόκειται για καταστρατήγηση του νόμου» που απαγορεύει αντισταθμιστικά ωφελήματα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.