Ραγκούσης: Ο Μητσοτάκης αντιδρά για το Σκοπιανό για να κερδίσει ψήφους

«Για ιστορικού μεγέθους μεταβολή στην πορεία της χώρας», έκανε λόγο ο πρώην υπουργός, Γιάννης Ραγκούσης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», τονίζοντας ότι «σε αντίθεση με ό,τι γινόταν από το 1974 έως το 2009, που χρεοκοπήσαμε, έχουμε, για πρώτη φορά, αύξηση του εισοδηματικού βιοτικού επιπέδου νομικών και φυσικών προσώπων η οποία θα χρηματοδοτείται όχι από ελλείμματα, αλλά από πλεονάσματα».

Ο κ. Ραγκούσης τόνισε ακόμα ότι «έχουμε φύγει από τα μνημόνια, έχουμε μπει στη μεταμνημονιακή εποχή από την ιστορική μέρα της 21ης Αυγούστου, και όποιος συνεχίζει να αμφισβητεί αυτό το γεγονός, αδιαμφισβήτητο και ιστορικού βεληνεκούς, βαράει το κεφάλι του στον τοίχο και πυροβολεί τα πόδια της αξιοπιστίας του.

Αποδεικνύεται και από τον προϋπολογισμό, τον πρώτο μεταμνημονιακό προϋπολογισμό, ότι δεν είναι αυτό το πράγμα μνημόνιο».

Ο πρώην υπουργός, στη συνέντευξή του, σημείωσε επίσης ότι «έχουμε για πρώτη φορά μια μικρή, περιορισμένη αύξηση του εισοδηματικού επιπέδου της ελληνικής κοινωνίας, είτε μετά την αύξηση των μισθών ή τη μη περικοπή περαιτέρω των συντάξεων» και χαρακτήρισε την κριτική της αντιπολίτευσης «για παροχολογία ως παραμύθια της Χαλιμάς, καθώς οι αβοήθητοι Έλληνες έχουν απόλυτη ανάγκη από στήριξη».

Αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Ραγκούσης δήλωσε ότι «οι αντιδράσεις εντάσσονται στο πλαίσιο της ψηφοθηρίας» και τόνισε πως «αν τη συμφωνία αυτή την είχαν καταφέρει και την έφερναν ο κ. Μητσοτάκης με την υποστήριξη της κ. Γεννηματά, θα την εισηγούνταν μετ’ επαίνων στο ελληνικό Κοινοβούλιο».

Αναφέρθηκε, επίσης, και σε «ελπιδοφόρο οικονομικά εποχή μετά τη ψήφιση της συμφωνίας λόγω της ενίσχυσης του γεωπολιτικού ρόλου της Ελλάδας».

Τέλος, ο κ. Ραγκούσης μίλησε και για «λανθασμένη πορεία που επέλεξε η Φώφη Γεννηματά για το Κίνημα Αλλαγής, καθώς οι δημοσκοπήσεις το δείχνουν ότι πάει από το κακό στο χειρότερο με ποσοστά κάτω του 7%» και τόνισε ότι «η κ. Γεννηματά έκανε το ΚΙΝΑΛ παραμάγαζο της οικογένειας Μητσοτάκη με τις επιλογές της και ευθύνονται και όσοι σιωπούσαν σε όλα αυτά».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.