Η… δημοκρατία, που πρέπει να σεβόμαστε

Οι λαοί φταίνε…

Ωστόσο, στην «αγορά» -στην όποια αγορά- ό,τι πωλείται (πρέπει να) αγοράζεται. Ακόμη και το παραμύθι.

Οι λαοί φταίνε λοιπόν! Διότι «αγόρασαν» (έχαψαν) το παραμύθι! Ένα παραμύθι που τόσο πολύ το είχαν ανάγκη. Ίσως γι’ αυτό να επιμένουν…

Οι ελίτ πουλούσαν και οι λαοί αγόραζαν.

Οι λαοί φταίνε. Που πείθονται εύκολα από τους απατεώνες και συναινούν στην καταστροφή τους.

Στην αγοραία αντίληψη επιτρέπεται η σκαρταδούρα. Ο αγοραστής ας πρόσεχε, αν ο πωλητής ήξερε να πουλάει σάπια σε ωραίο περιτύλιγμα.

Έτσι όμως δικαιολογούνται και αθωώνονται οι απατεώνες!

Εκεί βέβαια που δεν υπάρχει δικαιοσύνη

Ζούμε -λέει- σε δημοκρατία.

Φταίει, λοιπόν, κι ο μαραζιάρης λαός, επειδή ήθελε την «ομορφιά» του.

Έτσι, άφησε να τον εκμαυλίσουν τυχάρπαστοι πολιτικάντηδες, πλαισιωμένοι από στρατιές συμβούλων με πτυχία. Ευρωπαϊκά! Ήταν, όμως, όλοι τους, πάνω απ’ όλα, καλοί πωλητές και μεσίτες.

Πούλησαν επιδοτήσεις και εισέπραξαν αποαγροτοποίηση.

Πούλησαν ελεύθερο ανταγωνισμό σε μια τάχα τεράστια αγορά και εισέπραξαν -με το αζημίωτο- αποβιομηχάνιση.

Πούλησαν οικονομική σύγκλιση κι ευημερία, κι όταν ανοίξαμε το «χρυσοποίκιλτο» κουτί με τη μεταξωτή κορδέλα, βρήκαμε χρεοκοπία!

Και φτώχεια. Πολύ φτώχεια! Δίπλα στις λιμουζίνες, τα malls, τα μυκονιάτικα «Namos», τα τηλεοπτικά καλλιστεία και τα κινητά 5ης γενιάς. Έχουμε κι ευρώ, που το πάτε αυτό;

Κι όποιος είναι φτωχός φταίει αυτός. Κι αν φτώχυνε στο μεταξύ, φταίει ακόμη πιο πολύ.

Αλλά έχουμε αλληλεγγύη -πολλή αλληλεγγύη. Τόση που ξεχειλίζει… από τις ΜΚΟ για τους πρόσφυγες και μετανάστες. Στα συσσίτια και στις ουρές για το επίδομα, για τους ντόπιους. Και στα γκισέ της εφορίας -οι τελευταίοι- για να μη χάσουν ούτε σεντς οι δανειστές. Αλλά οι πλειστηριασμοί εκφεύγουν της αλληλεγγύης. Εδώ είναι οι τράπεζες που πρέπει να… σωθούν. 60 δις πήραν για ανακεφαλαιοποιήσεις, αλλά τόσα με άλλους τρόπους πχ τον «αναβαλόμενο φόρο», αλλά δεν συνέρχονται αν δεν ξεπουληθούν σε ξένα funds τα σπίτια του κοσμάκη… Για να ‘λθει η… ανάπτυξη!

Πούλησαν τη μάνα τους την ίδια και εισέπραξαν χρήμα, «καρέκλες» κι εξουσία…Διότι είναι πολλά τα λεφτά… κ. Τσίπρα, κ. Μητσοτάκη, κυρία Φώφη και λοιποί εθνοσωτήρες. Δεξιοί κι αριστεροί!

Κι έτσι η «πουστιά» ανήχθη σε επιστήμη από… αξιοσέβαστους και «λαοπρόβλητους» θεράποντες.

Μια συμμορία όλοι τους. Τσιράκια της iδιας μαφίας. Με προκαθορισμένους ρόλους και καθήκοντα. Στην «αγορά» που αυτορυθμίζεται!

Αλλά είναι αυτή η πουτάνα η… δημοκρατία, που πρέπει να σεβόμαστε κι ας μας καθιστά υπεύθυνους για ό,τι γίνεται και ό,τι δεν γίνεται, προς δόξαν των απανταχού απατεώνων!

Η αγορά να είναι καλά και οι γνωστοί προστάτες!

Και το «εμπόρευμα» πάντα θα βρίσκει «αγοραστές» έστω και με το ζόρι. Αρκεί να μην «πλακώσουν» οι… εθνολαϊκιστές!.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.