Το παρασκήνιο της ορκωμοσίας των νέων μελών της κυβέρνησης

Ολοκληρώθηκε η ορκωμοσία όλων των νέων μελών της κυβέρνησης στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά τον ανασχηματισμό που ανακοινώθηκε τη Δευτέρα. Η ορκωμοσία έγινε σε τρεις ομάδες λόγω των μέτρων προστασίας για τον κορονοϊό, ενώ κατά την είσοδό τους στο Προεδρικό Μέγαρο όλοι οι υπουργοί και υφυπουργοί που επρόκειτο να ορκιστούν υποβλήθηκαν σε rapid test για προληπτικούς λόγους. Σε μια πρωτοφανή διαδικασία, κρατούσαν αποστάσεις κατά τη διάρκεια τόσο της ορκωμοσίας και στις καθιερωμένες φωτογραφίες, ενώ το απολυμαντικό στα χέρια ήταν απαραίτητο μετά την υπογραφή του διατάγματος από τον καθέναν.

Οι πρώτοι έξι υπουργοί και αναπληρωτές υπουργοί ορκίστηκαν από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη. Στο πρώτο γκρουπ ορκίστηκαν οι: Κωστής Χατζηδάκης, Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κώστας Σκρέκας, Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Μάκης Βορίδης, Υπουργός Εσωτερικών, Σπήλιος Λιβανός, Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βασίλης Κοντοζαμάνης, Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας και Στέλιος Πέτσας, Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών.

Όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο λόγω της έντασης που έχει προκληθεί στις σχέσεις κυβέρνησης-εκκλησίας, μετά την απόφαση να ανοίξουν οι ναοί τα Φώτα, παρά την απαγόρευση της κυβέρνησης, λόγω των αυστηρών περιοριστικών μέτρων που βρίσκονται σε ισχύ. Ο Αρχιεπίσκοπος είχαν τετ α τετ κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας, με την αμηχανία να είναι φανερή, όμως με διάθεση να μην πέσει κι άλλο λάδι στη φωτιά. Ο Αρχιεπίσκοπος αφού τέλεσε τον πρώτο κύκλο της ορκωμοσίας, παρέμεινε στο Προεδρικό Μέγαρο για μισή ώρα μέχρι να ξεκινήσει η ορκωμοσία της δεύτερης ομάδας, όπου δεν παρέστη καθώς επρόκειτο για υφυπουργούς. Σε αυτό το χρονικό διάστημα, σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε και συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, ενώ πιθανότατα να βγει και ανακοίνωση από το Μαξίμου εντός της ημέρας.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.