Χρήστος Ταραντίλης: Ποιος είναι ο νέος Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

Ένας ροκάς μαθηματικός είναι ο νέος Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης, που ανακοίνωσε το νέο κυβερνητικό σχήμα. Ο κ. Ταραντίλης γεννήθηκε το 1973 στην Αθήνα, καταγόμενος από την Κορινθία και τη Βοιωτία.

Ολοκλήρωσε το Μεταπτυχιακό του στην Επιχειρησιακή Έρευνα στο London School of Economics (LSE).

Όπως γράφει στο βιογραφικό του στον προσωπικό του ιστότοπο, αποφοίτησε από το Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Πατρών το 1992, ενώ την ίδια χρονιά συμμετείχε στη ροκ μπάντα με το όνομα «The Odd Mods».

Δραστηριοποιήθηκε πολιτικά με τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, όπου διετέλεσε Υπεύθυνος του Μαθηματικού Τμήματος στο Πανεπιστήμιο Πατρών καθώς και Υπεύθυνος Οργάνωσης Πάτρας. Ολοκλήρωσε το Μεταπτυχιακό του στην Επιχειρησιακή Έρευνα στο London School of Economics (LSE). Ολοκλήρωσε τη Διδακτορική διατριβή του στην Επιχειρησιακή Έρευνα στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ).

Εκλέχθηκε Λέκτορας στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ – πρώην ΑΣΟΕΕ). Το 2008 εκλέχθηκε Αναπληρωτής Καθηγητής στο ΟΠΑ, ενώ το 2009 παντρεύτηκε την αγαπημένη του Νίκη και την ίδια χρονιά έγινε Διευθυντής της Ερευνητικής Μονάδας «Επιχειρησιακής Έρευνας και Συστημάτων Απόφασης» στο ΟΠΑ.

Το 2010 γεννήθηκε η κόρη του Κωνσταντίνα και το 2013 η μικρότερη κόρη του, Χαρά. ΕΠίσης, το 2013 εκλέχθηκε Καθηγητής Πρώτης Βαθμίδας στο ΟΠΑ και πρόεδρος του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας στο ΟΠΑ. Το 2014 ανέλαβε καθήκοντα Associate Editor στο φημισμένο επιστημονικό περιοδικό Επιχειρησιακής Έρευνας και Επιστήμης των Υπολογιστών “Networks” του εκδοτικού οίκου Wiley, ενώ το 2017 καθήκοντα Γραμματέα Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας μέχρι τις νικηφόρες εκλογές του 2019. Επίσης, το 2017 ορίστηκε μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής και το 2019 εκλέχθηκε Βουλευτής Επικρατείας με τη Νέα Δημοκρατία και μετά ορίστηκε γραμματέας της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας και της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος. Από σήμερα, εκτελεί χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου.

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.