Όταν ο Κ.Μητσοτάκης… «κέρδιζε» τον κορωνοϊό – Ένα success story που μετατράπηκε σε μία παταγώδη αποτυχία (βίντεο)

Δεν έχουν περάσει πολλοί μήνες από τότε που ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης καλούσε από την Σαντορίνη τους τουρίστες να έρθουν στην «covid-free» Ελλάδα.

Έξι μήνες περίπου μετά και τα πράγματα είναι τόσο διαφορετικά. Η κατάσταση με τον κορωνοϊό έχει ξεφύγει, με την κυβέρνηση να ανακοινώνει απανωτά και πιο αυστηρά lockdown, τα οποία έχει αποδειχθεί εδώ και τόσους μήνες πως δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα.

Με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση βυθίζει συνεχώς την ελληνική – δοκιμαζόμενη από τα τόσα χρόνια κρίσης – στην ύφεση, χωρίς τελικά να προσφέρει τίποτα στην υγεία των Ελλήνων.

Όπως πριν από κάποιους μήνες ο πρωθυπουργός έβγαινε και υποστήριζε πως «κερδίσαμε» τον κορωνοϊό. Χαρακτηριστικά παραδείγματα τα όσα είπε στις 21 του Μάη, τότε που έλεγε πως «όπως κερδίσαμε τη μάχη της υγείας θα κερδίσουμε και τη μάχη της οικονομίας», μόνο που όπως βλέπουμε δεν έχει κερδηθεί ακόμη καμία μάχη με την υγεία και σε ότι αφορά την οικονομία… ακόμη και οι πιο αισιόδοξες προβλέψεις δεν βλέπουν ανάκαμψη πριν από το 2024.

Ενώ και στις 30 Απριλίου μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής ο Μητσοτάκης υποστήριζε πως «προστατέψαμε την υγεία και τη ζωή των πολιτών», προσθέτοντας δε πως «ως χώρα ξοδέψαμε πολλά χρήματα, πετύχαμε όμως τον πρώτο υγειονομικό στόχο τον οποίο είχαμε θέσει. Άλλες χώρες, που ξόδεψαν και αυτές πολλά χρήματα, δεν είχαν την ίδια επιτυχία στην υγειονομική αντιμετώπιση της κρίσης». 

Η κυβέρνηση φαίνεται πως αναλώθηκε σε αυτό το success story του Απριλίου και αντί να ενισχύσει το ΕΣΥ, να φροντίσει να προμηθευτεί φάρμακα για τον κορωνοϊό (στα οποία μάλιστα κάνει και πόλεμο), προτίμησε να περιμένει την «ελπίδα» από τα εμβόλια.

Όμως η «ελπίδα» αργεί και έρχεται με δόσεις…

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.