Από τη «λίστα Πέτσα» στη «λίστα Κικίλια» με αφορμή τους εμβολιασμούς;

Από τη «λίστα Πέτσα» στη «λίστα Κικίλια» με αφορμή τους εμβολιασμούς;

Νέο «δώρο» σε μερίδα των ΜΜΕ φαίνεται πως ετοιμάζεται να κάνει η κυβέρνηση μετά τη «λίστα Πέτσα» και με αφορμή το ξεκίνημα των εμβολιασμών.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Υγείας έκανε γνωστό ότι ετοιμάζει εκστρατεία ενημέρωσης με στόχο, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, «τη διαμόρφωση θετικής πεποίθησης και ενεργού συμμετοχής των πολιτών στον εμβολιασμό έναντι του κορονοϊού COVID-19».

Το ακριβές ωστόσο ποσό που σκοπεύει να διαθέσει αυτή τη φορά η κυβέρνηση στα ΜΜΕ δεν είναι ακόμα γνωστό.

Αξίζει να σημειωθεί πως το σχετικό άρθρο, πέρασε μέσα από τον άσχετο νόμο περί «Αναδιοργάνωσης του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων και μετονομασία του σε Οργανισμό Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων».

Συγκεκριμένα στο άρθρο 74 με τίτλο «Εθνική Εκστρατεία Εμβολιασμού κατά του κορονοϊού COVID -19», αναφέρεται ότι το υπουργείο Υγείας μέχρι και το τέλος Ιουνίου του 2021, θα οργανώσει Εθνική Εκστρατεία Εμβολιασμού κατά του κορονοϊού COVID-19 με αντικείμενο τη διαμόρφωση θετικής πεποίθησης και ενεργού συμμετοχής των πολιτών στον εμβολιασμό έναντι του κορονοϊού COVID-19.

Από τη «λίστα Πέτσα» στη «λίστα Κικίλια» με αφορμή τους εμβολιασμούς;

Με βάση όσα αναφέρονται, το υπουργείο Υγείας θα συνάψει δύο συμβάσεις που θα έχουν ως αντικείμενο τα εξής:

  • Τον δημιουργικό σχεδιασμό της εκστρατείας ενημέρωσης των πολιτών για τον έγκαιρο εμβολιασμό έναντι του κορωνοϊού COVID-19 και τη διαμόρφωση των ενημερωτικών μηνυμάτων και πάσης φύσεως έντυπου, οπτικοακουστικού και ηλεκτρονικού, προωθητικού υλικού για την προβολή των μηνυμάτων της Εθνικής Εκστρατείας.
  • Τη διάθεση, με κάθε πρόσφορο μέσο, έντυπο, οπτικοακουστικό ή ηλεκτρονικό, των μηνυμάτων και του υλικού της, προς τον σκοπό της πληροφόρησης των πολιτών ως προς όλα τα επιμέρους ζητήματα που σχετίζονται με τον εμβολιασμό τους, τα οφέλη, τα μέτρα προστασίας, τη διαδικασία, καθώς και την ασφαλή και σύμφωνη με τον κρατικό προγραμματισμό συμμετοχή τους στον εμβολιασμό έναντι του κορονοϊού COVID-19.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.