Καμπανάκι κινδύνου η έκθεση του Πανεπιστημίου του Γκέτεμποργκ για τον Μητσοτάκη

Καμπανάκι κινδύνου η έκθεση του Πανεπιστημίου του Γκέτεμποργκ για τον Μητσοτάκη

Ένας συνδυασμός καθεστώτος Μαδούρο και δικτατορίας Ερντογάν είναι η πολιτική της κυβέρνησης σύμφωνα με δύο κορυφαία πανεπιστήμια.

Και μιλάμε για μία κυβέρνηση που τα συστημικά ΜΜΕ επιμένουν να την παρουσιάζουν ως δήθεν φιλελεύθερη, εξωραΐζοντας την εικόνα της.

Με μία προπαγάνδα που φυσικά παραπέμπει στο καθεστώς Τσαουσέσκου. Αυτό δυστυχώς δεν θα έχει καλό τέλος για την Ελλάδα.

Πριν από λίγες ημέρες οι Έλληνες ενημερώθηκαν ότι σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, οι κυβερνήσεις Μαδούρο και Μητσοτάκη έχουν εφαρμόσει από τα σκληρότερα μέτρα στον πλανήτη αναφορικά με το λοκντάουν.

Για την ακρίβεια, οι κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Βενεζουέλας βρίσκονται στην ίδια ακριβώς θέση στην κορυφή της κατάταξης, ενώ μόνο η Μογγολία, η Ονδούρα και ο Λίβανος έχουν λάβει κάπως σκληρότερα μέτρα.

Καμπανάκι κινδύνου η έκθεση του Πανεπιστημίου του Γκέτεμποργκ για τον Μητσοτάκη

Όπως αποκαλύπτει όμως ο Μιχάλης Χατζηκωνσταντίνου στην Ναυτεμπορική, και το ινστιτούτο V-Dem του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Γκέτεμποργκ, χαρακτηρίζει την Ελλάδα «ουραγό της Ευρώπης» (μαζί με τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και τη Σερβία) στον σεβασμό των δημοκρατικών προτύπων την περίοδο της πανδημίας!

Πιο συγκεκριμένα η χώρα μας κατατάσσεται στην κατηγορία των κρατών όπου καταγράφηκαν «μείζονες δημοκρατικές παραβιάσεις» από τον Μάρτιο έως τον Δεκέμβριο του 2020 με επίκληση στην προστασία από τον ιό.

Δυστυχώς, διεθνώς βρισκόμαστε στο χειρότερο γκρουπ κρατών μαζί με την Τουρκία και σε δυσμενέστερη θέση από την Ουγγαρία του Όρμπαν!

Όλα αυτά από μία κυβέρνηση που παρίστανε την φιλελεύθερη και καταδίκαζε το «καθεστώς Μαδούρο».

Ντροπή.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.