ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ: ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ ΟΙ τροπολογίες από την Επιτροπή της Βουλής

Στην Ολομέλεια της Βουλής της ΠΓΔΜ μεταφέρεται πλέον η όλη διαδικασία τροποποίησης του Συντάγματος της γειτονικής χώρας, καθώς η Επιτροπή Συνταγματικών Υποθέσεων ενέκρινε τις τροπολογίες.

  • ΠΓΔΜ: Εγκρίθηκαν οι συνταγματικές τροπολογίες στη βάση της Συμφωνίας των Πρεσπών

Μεταξύ αυτών και η επίμαχη τροπολογία που καθορίζει τη μακεδονική υπηκοότητα και δεν προσδιορίζει την εθνότητα στην οποία ανήκουν οι πολίτες της γειτονικής χώρας μετά την αλλαγή του ονόματος.

Επιστολή αντίθεσης στη συμφωνία των Πρεσπών από τους 22 μητροπολίτες της Μακεδονίας

«Με τη χάρη του Θεού, θα συνεχίσουμε να εκφράζουμε μέσα από ένα καθαρά εκκλησιαστικό και πατριωτικό ήθος την κάθετη αντίθεσή μας σε ό,τι αμαυρώνει την ένδοξη ιστορία της Μακεδονίας μας, ενδόξου και μαρτυρικού τμήματος της Πατρίδος μας Ελλάδος», τονίζουν με επιστολή τους οι 22 μητροπολίτες της Μακεδονίας, για τη συμφωνία των Πρεσπών.

Επιπλέον, δηλώνουν, μεταξύ άλλων, ότι «θα πράξουμε το χρέος μας, υπείκοντες στην αρχιερατική μας συνείδηση και στην ιστορική ευθύνη που όλοι έχουμε και αισθανόμεθα αυτή την κρίσιμη στιγμή», ενώ εκφράζουν την αντίθεσή τους σε ό,τι «απομειώνει τις θυσίες των ενδόξων πατέρων μας, κληρικών και λαϊκών, αποσταθεροποιεί την περιοχή μας και ανοίγει την πόρτα σε αλυτρωτισμούς που δημιουργούν συνθήκες πολύ επικίνδυνων κρίσεων στην ευρύτερη περιοχή».

Με την κοινή επιστολή τους επιχειρούν να ασκήσουν πίεση στην Πολιτεία και στους βουλευτές, προκειμένου να μην υπερψηφίσουν τη συμφωνία των Πρεσπών.

Πηγή:ΕΡΤ/Ανταπόκριση, Σκόπια: Νίκος Φραγκόπουλος, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: https://www.ert.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.