ΦΙΑΣΚΟ: ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΗ ΣΕ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΥΠΕΞ της ΕΕ για τον… αυτοκράτορα Φραγκίσκο Ιωσήφ!

Ο νεκρός, από το 1916, αυτοκράτορας της Αυστρο-Ουγγαρίας Φραγκίσκος Ιωσήφ ο Πρώτος, φαίνεται να πήρε «άδεια εισόδου» για το Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πραγματοποιήθηκε τέλη του περασμένου Αυγούστου στη Βιέννη, στο πλαίσιο της Προεδρίας της Αυστρίας στην ΕΕ το τρέχον εξάμηνο.

Το γεγονός, και την ως εκ τούτου διαπίστωση “κενού ασφάλειας”, καταγγέλλει η Εύα Ντζίτζιτς, βουλευτής των Πρασίνων στην αυστριακή Άνω Βουλή, ζητώντας από τον Αυστριακό καγκελάριο και προεδρεύοντα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σεμπάστιαν Κουρτς, εξηγήσεις για το “φιάσκο”.

Η ίδια επισυνάπτει στην επερώτηση την φωτογραφία της κάρτας ταυτοποίησης συμμετέχοντα στο Συμβούλιο Υπουργών με τα στοιχεία “Φραγκίσκος Ιωσήφ Ι, Αυτοκράτορας” και ιδιότητα “Οργανωτικό επιτελείο” ενώ υπάρχει και φωτογραφία του αυτοκράτορα της δεκαετίας του 1910.

Αρμόδια για να εκδώσει τις κάρτες ταυτοποίησης των συμμετεχόντων στην υψηλόβαθμη υπουργική σύνοδο τον περασμένο Αύγουστο ήταν η Εκτελεστική Γραμματεία της αυστριακής Προεδρίας στην ΕΕ, που υπάγεται στην Αυστριακή Καγκελαρία.

Η βουλευτής των Πρασίνων καταγγέλλει “μαζικό κενό ασφάλειας” και ζητά από τον καγκελάριο, μεταξύ άλλων, να ενημερώσει τη Βουλή πόσες παρόμοιες ψευδείς (Fake) κάρτες ταυτοποίησης έχουν εκδοθεί, ποιος τις εξέδωσε και εάν οι διεθνείς συμμετέχοντες στη διοργάνωση είχαν πληροφορεί για τον μαζικό κίνδυνο στον οποίο βρίσκονταν.

Από την πλευρά της αυστριακής κυβέρνησης, ο εκπρόσωπός της τόνισε στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΡΑ) πως δεν υπάρχει κανένα κενό ασφάλειας και πως η κάρτα ταυτοποίησης ήταν ανενεργή και ως εκ τούτου κανένας δεν μπορούσε να εισέλθει με αυτή στον τόπο πραγματοποίησης της υπουργικής συνάντησης.

Πάντως, ο ίδιος απέφυγε να αναφέρει οτιδήποτε σε σχέση με την έκδοσή της και εάν κυκλοφορούν και άλλες παρόμοιες ψευδείς κάρτες.

(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.