Αποκάλυψη: Ο Βέμπερ ανθέλληνας μέχρι τέλους!

Αποκάλυψη: Ο Βέμπερ ανθέλληνας μέχρι τέλους!

Αποκάλυψη: Ο Βέμπερ ανθέλληνας μέχρι τέλους!

Τα δυνατά του έβαλε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ για να μπλοκάρει (!) το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου υπέρ της επιβολής σκληρών κυρώσεων στην Τουρκία στη Σύνοδο Κορυφής.

Απαίτησε λοιπόν από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη  επικεφαλής των Ελλήνων ευρωβουλευτών, να μην προχωρήσει στην πρωτοβουλία του. Τι το ήθελε; Δεν ήξερε. Δεν ρώταγε;

Ο Μεϊμαράκης μπορεί να έχει ένα σωρό ελαττώματα, αλλά είναι μανούλα στις μανούβρες. Συμφώνησε με τον Βέμπερ, αλλά έκανε κίνηση ματ: Έθεσε το θέμα αιφνιδιαστικώς στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Εσωτερική διαδικασία. Και την κέρδισε πανηγυρικά με τη βοήθεια αφανών εθνικών δυνάμεων. Έτσι ο Βέμπερ υπάκουσε και αναγκάστηκε να υποστηρίξει μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο την πρωτοβουλία Μεϊμαράκη.

Βεβαίως η απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου για σκληρές κυρώσεις βάζει ψηλά τον πήχη στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τη Σύνοδο Κορυφής.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.