ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: Στον αέρα το πολιτικό σκηνικό όπως το ξέραμε

Ο Κορωνοϊος δεν θα αφήσει αλώβητο το πολιτικό σκηνικό καθώς η φθορά της κυβέρνησης επιταχύνεται λόγω των τραγικών εξελίξεων στην μάχη κατά της πανδημίας.

Η ανάγκη συνεργασίας πλέον θα είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ ακόμη και για την Νέα Δημοκρατία που μπορεί να φιγουράρει ακόμη πρώτη στις δημοσκοπήσεις, η κόπωση όμως των ψηφοφόρων απειλεί την πρωτοκαθεδρία της.

Η προσφατη παρέμβαση Σημιτη ήδη έδειξε τον δρόμο που θα επιλέγει από τον Μητσοτακη που θα είναι το ευρύτερο άνοιγμα στον χώρο του ΠΑΣΟΚ, που θα εκβιαστεί από τις καταστάσεις να επιλέξει ακόμη και να συνεργαστει προεκλογικά με κάποιο μεγαλύτερο κόμμα, γιατί διαφορετικά η είσοδος του στη Βουλή δεν θα είναι δεδομένη.

Η απλή αναλογική στις επόμενες εκλογές στην ουσία δίνει τη δυνατότητα της προεκλογικής συνεργασίας και της κοινής καθόδου πολλών κομμάτων μαζί σε κοινά ψηφοδέλτια, καθώς πλέον δεν υπάρχει το μπόνους των εδρών που έπαιρνε το πρωτο κόμμα και χανόταν αν το πρωτο κόμμα ήταν συνασπισμός κομμάτων.

Είναι λοιπόν πολύ πιθανόν να δούμε τον σχηματισμό ενός μεγάλου συνασπισμού των σταυροφόρων της πανδημίας που θα επιχειρήσει να ενισχύσει την παραμονή του Μητσοτακη στην εξουσία με τη συμμετοχή πολλών ετερόκλητων κομματιών ακόμη και της λεγόμενης κεντροαριστεράς που μόνο κεντροαριστερά δεν θα είναι βέβαια αν συνεργαστει για να σωσει τον Μητσοτακη.

Όλοι αυτοί που χρόνια τωρα πηγαινοερχόντουσαν από την ΔΗΜΑΡ στο Ποτάμι και από εκεί στο σπίτι τους θα κληθούν να στηρίξουν τον Μητσοτακη μέσω μιας νέας πολιτικής συνεργασίας που θα επιχειρηθεί να στηθεί με κορμό τη Νέα Δημοκρατία και να παρουσιαστεί σαν την εθνική Ελλαδος που θα σωσει τη χώρα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.