Ο Θ. Μαυρίδης που πήρε ένα τσουβάλι κρατικό χρήμα βρίζει το κράτος!

Με ένα ορισμένο άρθρο του στο Liberal.gr, ο κύριος Θανάσης Μαυρίδης καταριέται το κράτος και την γραφειοκρατία του. Ο λόγος; Πραγματικά εξωφρενικός.

 

Η εταιρεία ΤΕΡΝΑ συγκεκριμένα έκανε δωρεά στο ελληνικό κράτος και το ελληνικό κράτος έκανε εννέα ολόκληρους μήνες μέχρι να αποδεχτεί την δωρεά! Όχι να ολοκληρωθεί η δωρεά, αλλά να δοθεί η τυπική έγκριση ώστε η δωρεά και η εφαρμογή της να ξεκινήσει. Μία δωρεά μάλιστα υπέρ των ενόπλων δυνάμεων της Ελλάδος!

Ο κύριος Μαυρίδης λοιπόν στο άρθρο του πραγματικά εκρήγνυται από αυτή την καθυστέρηση και θεωρεί ότι το κράτος θέλει γκρέμισμα. Πραγματικά, προσυπογράφουμε.

Είναι εξωφρενικό το ελληνικό κράτος μέσα σε λίγες εβδομάδες να εγκρίνει και να εξοφλεί κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ δημοσίου χρήματος για τον κύριο Μαυρίδη, και να κάνει εννέα ολόκληρους μήνες για να δώσει το πράσινο φως αποδοχής μίας δωρεάς υπέρ των ενόπλων δυνάμεων. Ειδικά στις σημερινές συνθήκες όπου η Ελλάδα αντιμετωπίζει υπαρξιακή απειλή από την Τουρκία.

Εδώ ακριβώς έγκειται και η κακοδαιμονία μίας χώρας που θα έπρεπε να είναι από τις πλουσιότερες του κόσμου, και όμως έχει μετατραπεί σε αποικία χρέους. Είναι μία χώρα που αντί να προστατεύει την δημόσια περιουσία, την σκορπά σε ανθρώπους όπως ο κύριος Μαυρίδης, ζει ολόκληρες πολιτικές οικογένειες επί ολόκληρες δεκαετίες, αλλά αδυνατεί να εισπράξει και να διαφυλάξει την περιουσία της. Γι’αυτό ακριβώς έχει καταρρεύσει ηθικά και οικονομικά.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι και ο ίδιος ο νυν πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο όποιος διορίστηκε επί Σημίτη στην εθνική τράπεζα της Ελλάδος με έναν ιλιγγιώδη μισθό, τις χρυσές εποχές του χρηματιστηρίου όπου τα δημόσια ταμεία έριχναν τα αποθεματικά τους στις τσέπες απατεώνων που στην συνέχεια τα έβγαζαν έξω με οφσόρ. Στην συνέχεια ο κύριος Μητσοτάκης, παρότι διαθέτει μία αμύθητη περιουσία, δεν είχε κανένα πρόβλημα να διεκδικήσει κάτι χιλιάρικα «αγροτικής αποζημίωσης» από το ελληνικό κράτος.

Πως είναι δυνατόν λοιπόν ένας άνθρωπος σαν τον κύριο Μητσοτάκη να αλλάξει αυτό το κράτος, όταν έχει ευνοηθεί τόσο πολύ από την άθλια δομή του; Πως είναι δυνατόν να γίνει πειστικός και ο κύριος Μαυρίδης, όταν είναι ακόμα νωπό το μελάνι στα κρατικά πεντακοσάρικά που εισέπραξε.

Πηγή

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.