Νέα γκάφα του Κ.Μητσοτάκη με την τουρκική δοκιμή των S-400!!!

«Οι σύμμαχοι δεν μπορούν να προχωρούν σε δοκιμές S-400. Αυτές οι πρακτικές υπονομεύουν τις αξίες του ΝΑΤΟ και πλήττουν την αλληλεγγύη, τη συνοχή, την ενότητα και την αποτελεσματικότητα του ΝΑΤΟ ως πολιτικού και στρατιωτικού Οργανισμού, ενώ προσκρούουν στους στόχους της ίδιας της Συμμαχίας και τα αμυντικά της συμφέροντα» δήλωσε μιλώντας στο ΝΑΤΟ ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

Δημιουργώντας απορίες για την σκοπιμότητα εμπλοκής των S-400 στην τοποθέτησή του στην 66η Ετήσια Συνόδο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευση του ΝΑΤΟ αναφερόμενος στην τουρκική επιθετικότητα κατά της Ελλάδας. Είναι η πρώτη φορά που ελληνική πλευρά το κάνει αυτό.

Τι εννοεί λέγοντας ότι «Οι σύμμαχοι δεν μπορούν να προχωρούν σε δοκιμές S-400»;

Αυτό βρήκε να πει; Οτι «οι σύμμαχοι δεν στέλνουν ερευνητικά πλοία 6 μίλια από τις ακτές ενός άλλου συμμάχου» το έχει ξεχάσει ή «θέλει» να το ξεχάσει;

Γιατί με την τοποθέτησή του για τους S-400 δίνει «τα όπλα» στην Άγκυρα για να απαντήσουν οι Τούρκοι «Επίσης οι σύμμαχοι δεν μπορούν να προχωρούν σε δοκιμές S-300»!

Και να μας θέσουν σε θέση αμυνόμενου προκειμένου να δικαιολογήσουμε το αυτονόητο.

Και αν δεν το ξέρει ούτε αυτός ούτε οι σύμβουλοί του, η Ελλάδα διαθέτει S-300 και μάλιστα στην έκδοση PMU-1. Και τους δοκίμασε πραγματοποιώντας δοκιμή αποδοχής τον Δεκεμβρίου του 2013 στην άσκηση «Λευκός Αετός». 

Ας ρωτήσει τον τότε υπουργό Εθνικής Άμυνας Δ.Αβραμόπουλο, που ήταν παρών, τότε, για να του το επιβεβαιώσει αν αμφιβάλει.

Και αν θέσει συνολικά ερωτήματα η Τουρκία για τα ρωσικά συστήματα που υπηρετούν στο ελληνικό οπλοστάσιο τα S-300PMU-1, Tor-M1, OSA AKM, κλπ. τι θα απαντήσει;

Τόσα είχε να καταλογίσει στην Άγκυρα, το μοναδικό στο οποίο μπορεί να μας «ταπώσει», επέλεξε;

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.