Το ΚΙΝΑΛ σε παραζάλη

Η δημοσιοποίηση σποτ ,σήμερα, από το Κίνημα Αλλαγής, με το οποίο καταγγέλλουν υποβάθμιση της παρουσίας τους στα κανάλια, είναι πολύ ενδεικτική της νευρικότητας και της αμηχανίας που έχει προκαλέσει στην Χαριλάου Τρικούπη το αντιδεξιό μέτωπο που διαμορφώνεται ερήμην τους, με τη συνάντηση της όλης Αριστεράς εναντίον του κυβερνητικού αυταρχισμού για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Πολύ απλά, έκαναν μια προσπάθεια αντιπερισπασμού για να μεταφερθούν αλλού τα φώτα της δημοσιότητας που αναλογεί στο Κίνημα Αλλαγής.

Αλλά είναι μια μάλλον μάταιη προσπάθεια. Η άρνηση της Φώφης Γεννηματά να συμπράξει με τον Αλέξη Τσίπρα, τον Δημήτρη Κουτσούμπα και τον Γ. Βαρουφάκη είναι ένα σημαντικό πολιτικό γεγονός που δείχνει ότι εγκαταλείπει την αμφιλεγόμενη τακτική των ίσων αποστάσεων και ακολουθεί τη ΝΔ σε ένα ζήτημα αρχών και αξιών, επομένως υπαρξιακό για τις προοδευτικές δυνάμεις.

Με την δημόσια παρέμβαση του Ευάγγελου Βενιζέλου προς υπεράσπιση της κυβερνητικής απαγόρευσης με επιχειρήματα υπέρ της συνταγματικότητάς της έγινε απόλυτα κατανοητό γιατί η Φ. Γεννηματά πήρε αυτή την απόφαση. Αν έκανε άλλη επιλογή, οι εντάσεις στο εσωτερικό της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΙΝΑΛ μπορεί να γίνονταν ανεξέλεγκτες, να κινδύνευε ακόμη και η συνοχή της.

Η Φώφη Γεννηματά, όμως, δεν θέλει να φαίνεται ότι κάνει το κόμμα της ουρά της κυβέρνησης. Και γι αυτό απέρριψε την πρόσκληση του Κυρ. Μητσοτάκη για μια κοινή εκδήλωση από όλους τους πολιτικούς αρχηγούς καταγγέλλοντας αυταρχισμό και καταλογίζοντάς του ευθύνες για την πόλωση που προκλήθηκε.

Από την Χαριλάου Τρικούπη έχουν εκδοθεί εκτενή κείμενα για να δικαιολογηθεί η άρνηση συμμετοχής στο αντιδεξιό μέτωπο για ένα θέμα δημοκρατίας και μεγάλου συμβολισμού αλλά η επιχειρηματολογία πάσχει: Για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας διαφωνούν με την πραγματοποίηση πορείας. Αλλά το ίδιο συμβαίνει και με τον Αλέξη Τσίπρα. Ναι, αλλά αυτός είναι “οπορτουνιστής” και καλύπτει τους άλλους που θέλουν πορεία.

Με αυτά  και με εκείνα, το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι η Φ. Γεννηματά φοβήθηκε τους αντιΣΥΡΙΖΑ βουλευτές της και τους αντιΣΥΡΙΖΑ “προστάτες” της κεντροαριστεράς (Κ. Σημίτης, Ευ. Βενιζέλος, Ν. Αλιβιζάτος) και εκμεταλλεύτηκε τη σιωπή και την αποστασιοποίηση του Γ. Παπανδρέου για να κάνει μια πολιτική επιλογή που δεν πρόκειται να ξεχαστεί με “ριζοσπαστικά” σποτάκια σαν αυτό που κυκλοφόρησε σήμερα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.