Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Δεν συναισθάνεστε την κρισιμότητα των στιγμών – Στέλνετε φιρμάνι στους δημοσιογράφους

Ευθύνες στον Πρωθυπουργό ότι «δεν συναισθάνεστε την κρισιμότητα των στιγμών», καταλόγισε ο Αλέξης Τσίπρας στην δευτερολογία του στη Βουλή και του άσκησε κριτική για την άρνησή του να συγκαλέσει το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρηματολογώντας ότι δεν «συναισθάνεται την πραγματικότητα» ρώτησε τον κ. Μητσοτάκη: «Τι έχετε να απαντήσετε στους συγγενείς εκείνων που έχασαν την ζωή τους από τον κορονοϊό; Ήλθατε σε αυτή την αίθουσα για να μας πείτε ότι στο Βέλγιο πεθαίνουν περισσότεροι… Δεν μας είπατε τι θα κάνετε για να αντιμετωπιστεί η κρίση. Για άλλη μία φορά επιτεθήκατε στην Αριστερά».

Σύμφωνα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί κατέθεσαν εποικοδομητικές προτάσεις. Εσείς αυτάρεσκα υπερηφανεύεστε ότι τα έχετε κάνει όλα καλά και αντιπολιτεύεστε την αντιπολίτευση. Μία σύσκεψη πολιτικών αρχηγών θα ήταν χρήσιμη για να καταλάβετε κι εσείς ότι πρέπει να σωθεί ό,τι μπορεί να σωθεί. Εσείς όμως το αρνείστε».

Απαντώντας στη μομφή του Πρωθυπουργού ότι μοιράζει την ομιλία του στους δημοσιογράφους, πριν ακούσει την τοποθέτηση του κ. Μητσοτάκη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Στέλνω σχέδιο ομιλίας στους δημοσιογράφους, εσείς στέλνετε φιρμάνι στους δημοσιογράφους τι θα παίξουν, όπως την περασμένη εβδομάδα που στείλατε φιρμάνι παίξτε ότι “ο Τσίπρας χτυπάει τον Τσιόδρα”. Αυτή είναι η αντίληψή σας για την δημοκρατία και την ενημέρωση των πολιτών».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.