Ελλάδα 2020: Άφησαν τα Άγραφα χωρίς ίντερνετ

Απίστευτο κι όμως ελληνικό… Εν έτει 2020 μια ολόκληρη περιοχή της χώρας δεν έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο!

 

Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης από το zougla.gr

Απίστευτο κι όμως ελληνικό… Εν έτει 2020 μια ολόκληρη περιοχή της χώρας δεν έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο! Και αν για κάποιους η σύνδεση στον παγκόσμιο ιστό αποτελεί εργαλείο μόνο για ενημερωτικούς ή ψυχαγωγικούς σκοπούς, στην εποχή της πανδημίας και του lockdown το διαδίκτυο πια αποτελεί το υποχρεωτικό «φανάρι» της εκπαίδευσης, καθώς ο μόνος τρόπος να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους οι μαθητές γυμνασίου και λυκείου είναι, ως γνωστόν, η τηλεκπαίδευση!

Ο λόγος για τα Άγραφα της Ευρυτανίας, τα γραφικά και ιστορικά χωριά, τα οποία δεν είναι απλώς απομονωμένα λόγω της ορεινής τοποθεσίας τους, αλλά και «ξεχασμένα» από το κράτος και την πολιτεία, όπως αποδεικνύεται, και εσχάτως καταδικασμένα στο εκπαιδευτικό σκοτάδι! Η αναλγησία αυτή τους καθιστά φυσικά πολίτες δεύτερης κατηγορίας…

Ο δήμαρχος της περιοχής Αλέξης Καρδαμπίκης απευθύνει αγωνιώδη έκκληση στο αρμόδιο υπουργείο να επιλύσει άμεσα το πρόβλημα, καθώς περίπου 125 μαθητές γυμνασίου και λυκείου -κάποιοι από αυτούς μάλιστα προετοιμάζονται για Πανελλήνιες- δεν δύνανται να παρακολουθήσουν τα μαθήματα λόγω αυτής της… ανωτέρας βίας, ενώ μάλιστα παίρνουν απουσία καθημερινά, αφού δεν συνδέονται στην πλατφόρμα του σχολείου τους!

Όπως εξηγεί στο zougla.gr ο ίδιος, ήδη από την άνοιξη έχει υποβάλει σχετικά αιτήματα και το τελευταίο διάστημα «παρακαλάει» καθημερινά ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημα. Το πιο εξοργιστικό είναι ότι όλες οι αναγκαίες τεχνικές υποδομές για την παροχή διαδικτύου στην περιοχή έχουν διεκπεραιωθεί, όμως οι αρμόδιες υπηρεσίες λόγω «έλλειψης προσωπικού», όπως του απαντούν, δεν έχουν ολοκληρώσει τις διαδικασίες της σύνδεσης!

Ακούστε πώς περιγράφει την κατάσταση ο Αλέξης Καρδαμπίκης στο zougla.gr

Δείτε την τελευταία του έκκληση προς… όλους τους αρμοδίους για να επιλυθεί το ζήτημα, στις 6 Νοεμβρίου.

 

Είχαν προηγηθεί σχετικά διαβήματα -χωρίς απάντηση- στις 06/05/2020 (δείτε εδώ) αλλά και στις 19/08/2020, λίγο πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Στέλνουν τα παιδιά τους στην Αθήνα!

Εξαιτίας αυτής της κατάστασης, δεν είναι λίγοι οι γονείς που αναγκάζονται να στέλνουν τα παιδιά τους στην… Αθήνα ή αλλού, προκειμένου να υπάρχει πρόσβαση στο διαδίκτυο και να μη χαθεί η σχολική χρονιά! Το zougla.gr επικοινώνησε με τον κάτοικο Αγράφων Κώστα Μάγγα, ο γιος του οποίου πηγαίνει στη Γ΄ Λυκείου και φέτος δίνει Πανελλήνιες, με αξιώσεις να περάσει στο πανεπιστήμιο.

Αναγκαστικά, όπως μας λέει, τον έστειλε σε συγγενή τους στην Αθήνα να μείνει εκεί, όπου υπάρχουν… ο «πολιτισμός» και το wifi!

Ακούστε τη μαρτυρία του

Αναμένεται η άμεση -έστω και καθυστερημένη πια- αντίδραση των αρμοδίων…

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.