Ο Δένδιας αδειάζει Μητσοτάκη, Γεραπετρίτη, Χρυσοχοΐδη και σια για τα 12 μίλια!

Σε πλήρη σύγκρουση με όσα εξέφρασαν οι υπουργοί της κυβέρνησης προηγούμενες ημέρες αναφορικά με τα δικαιώματα της χώρας στα 12 μίλια, έρχεται ο Νίκος Δένδιας με την συνέντευξη του στην RealNews

Το προηγούμενο χρονικό διάστημα κορυφαίοι υπουργοί όπως ο υπουργός επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υπουργός προστασίας του πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο υπουργός εθνικής άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος έκαναν αμφισβητούμενες έως και εξωφρενικές δηλώσεις αναφορικά με τα δικαιώματα της χώρας στα 12 ναυτικά μίλια.

Ο κύριος Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίσει «εθνικισμό» την επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια! Επαναλαμβάνοντας δηλαδή από το βήμα του ελληνικού κοινοβουλίου την προκλητική θέση του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ακόμα και ο υπουργός εθνικής άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος σε μία αποστροφή του λόγου του πριν από λίγο στο ελληνικό κοινοβούλιο, χαρακτήρισε το φυσικό δικαίωμα της Ελλάδος στα 12 ναυτικά μίλια, ως δυνητικό! Και προσέθεσε ότι οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις δεν προστατεύουν την περιοχή πέραν των 6 ναυτικών μιλίων!

Τον χορό των δηλώσεων τον είχε ανοίξει ο υπουργός επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης ο οποίος είχε εγκλωβίσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδος στα 6 μίλια. Ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων ακόμα και εντός Νέας Δημοκρατίας.

Για όλες αυτές τις δηλώσεις, ο πρωθυπουργός δεν πήρε θέση. Γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ήταν απόλυτα σύμφωνος με αυτή την αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων όχι πλέον από την Τουρκία, αλλά από την ίδια την ελληνική κυβέρνηση.

Ήρθε λοιπόν ο Νίκος Δένδιας με την σημερινή του συνέντευξη στην realnews και παρουσιάζει μία τελείως διαφορετική εικόνα από τις πρόσφατες δηλώσεις των άλλων υπουργών. Δηλαδή ο Νίκος Δένδιας υπερασπίζεται πλήρως το δικαίωμα της Ελλάδας στα 12 ναυτικά μίλια, σε μια συνέντευξη που θεωρείται πλέον μεγαλοπρεπές άδειασμα στον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος κάλυψε πλήρως τους υπουργούς του.

Ο Νίκος Δένδιας δήλωσε ότι «Η Ελλάδα διατηρεί το αναφαίρετο δικαίωμα μονομερούς επέκτασης των χωρικών της υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια»

Αναλυτικότερα ο Νίκος Δένδιας σημειώνει: «Η θέση της χώρας μας έχει εκφραστεί επανειλημμένα και δεν χρήζει ερμηνειών. ‘Εχουμε καταστήσει απολύτως σαφές τόσο προς την Τουρκία όσο και προς τη διεθνή κοινότητα ότι η Ελλάδα διατηρεί το αναφαίρετο δικαίωμα μονομερούς επέκτασης, ανά πάσα στιγμή, των χωρικών της υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια, στη βάση των διατάξεων του Δικαίου της Θάλασσας, το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του Εθιμικού Δικαίου και άρα δεσμεύει το σύνολο των χωρών, συμπεριλαμβανομένης και της Τουρκίας».

Και είναι αλήθεια ότι ο Νίκος Δένδιας με τις ενέργειες του δείχνει σταθερός στην εθνική γραμμή, σε αντίθεση με την πρόσφατη περίεργη συμπεριφορά κορυφαίων στελεχών της κυβέρνησης που γίνεται ανεκτή από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.