Σταϊκούρας: Ο Τσίπρας των φόρων και των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών κάνει μομφή σε μένα

Με απόσπασμα από τον «Υπέρ του Αδύνατου λόγο», του Λυσία, άρχισε την ομιλία του ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ευγνωμονώντας όπως είπε τον κατήγορό του για τη δίκη που του προετοίμασε.

Ο Υπουργός Οικονομικών αντικρούοντας την πρόταση δυσπιστίας σε βάρος του εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά κατηγορώντας τον για υποκρισία.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ των φόρων, των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και της οριζόντιας κατάργησης της προστασίας της 1ης κατοικίας! Τολμούν αυτοί και μας κουνάνε το δάχτυλο. Κάνουν πρόταση δυσπιστίας σε μένα. Πόση υποκρισία διαθέτουν ακόμα” είπε ο κ. Σταϊκούρας. Ο Υπουργός Οικονομικών επέμεινε να χαρακτηρίζει υποκριτική την πρόταση δυσπιστίας από τον ΣΥΡΙΖΑ εναντίον του λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτός που έπαιρνε συγχαρητήρια από τους θεσμούς γιατί επιτύγχανε και με το παραπάνω τους στόχους για πλειστηριασμούς:

“-Είναι υποκριτικό για τον ΣΥΡΙΖΑ που επέστρεψε την οικονομία στην ύφεση το 2015.

-Είναι υποκριτικό για τον ΣΥΡΙΖΑ που επέβαλε και διατήρησε – επί 4ετίας – κεφαλαιακούς περιορισμούς.

-Είναι υποκριτικό για τον ΣΥΡΙΖΑ που οδήγησε τους φορολογούμενους σε τεράστιες απώλειες κεφαλαίων, με την αχρείαστη, 3η ανακεφαλαιοποίηση.

-Μιλάμε για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα, που ενώ υποστήριζαν ότι «όσο υπάρχουν, πλειστηριασμοί δεν θα γίνουν στην Ελλάδα», νομοθέτησαν, τον Μάιο του 2017, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

-Μιλάμε για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα, που ενώ υποστήριζαν ότι «πλειστηριασμοί μπορούν να γίνουν σε ξένη χώρα, όμως θα έχουν πρόβλημα να τους εφαρμόσουν στην Ελλάδα», προχώρησαν, από το Νοέμβριο του 2017, και μέσα σε 1,5 χρόνο, σε 25.672 πλειστηριασμούς.

-Μιλάμε για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα, που ενώ αρχικά υποστήριζαν το σύνθημα «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», στη συνέχεια έλεγαν ότι «οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί είναι σημαντικοί, όχι μόνο για να έχουμε καλές τράπεζες, αλλά και για αναπτυξιακούς και κοινωνικούς λόγους».

-Μιλάμε για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα, που ενώ υποστήριζαν τη «σεισάχθεια», κατήργησαν, το 2019, οριζόντια, την προστασία της 1ης κατοικίας” είπε ο κ. Σταϊκούρας.

Καταλήγοντας ο κ. Σταϊκούρας επικαλέστηκε τις αναφορές τραπεζών κατά του νομοσχεδίου και έκλεισε με μια προσωπικά αναφορά: “Υπηρετώ, με χρέος, ευθύνη και συνέπεια, την Πατρίδα, τις καλές σελίδες της ιστορίας του ελληνικού λαού και την προοπτική της χώρας μας”.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.