Κορωνοϊός: Ξεπέρασαν τις 20.000 οι παραβάσεις και τα πρόστιμα

Εντατικά συνεχίζονται οι έλεγχοι της Ελληνικής Αστυνομίας, στην προσπάθεια της για τήρηση των μέτρων για την αποφυγή της διασποράς και της διάδοσης του κορωνοϊού.

8 παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφάνειας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών κ.λπ.) και επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας για υπεράριθμους πελάτες σε 2 καταστήματα, από τα οποία το 1 στη Θεσσαλονίκη και το άλλο στη Θεσσαλία,

3 για λειτουργία καταστημάτων πέραν της 24:00 ώρας με επιβολή διοικητικού προστίμου 10.000 ευρώ και τριήμερη αναστολή λειτουργίας, εκ των οποίων τα 2 στην Ήπειρο και το 1 στην Κρήτη,

Όπως επισημαίνουν και οι ίδιες οι υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ., οι εντατικοί έλεγχοι συνεχίστηκαν και χθες, Κυριακή 11 Οκτωβρίου, αγγίζοντας τους 45.365, όπου και βεβαιώθηκαν οι εξής παραβάσεις:

6 για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη,

163 για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση της προβλεπόμενης απόστασης, ενώ επιβλήθηκαν και ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα στις παρακάτω περιοχές:

Αξιοσημείωτο είναι ότι από την αρχή της επιβολής του μέτρου, κοινώς από τις αρχές Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 20.128 παραβάσεις και έχουν επιβληθεί 20.112 διοικητικά πρόστιμα των 150 και 300 ευρώ αντίστοιχα.

Πηγή

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.