Έκλεισε η συμφωνία: Στο Ισραήλ για αναβάθμιση τριών μεταγωγικών C-130

Του Χρήστου Μαζανίτη

Τον περασμένο Ιούνιο, στο enikos.gr αποκαλύψαμε τις απίστευτες καθυστερήσεις που έχουν σημειωθεί στην ΕΑΒ σε ότι αφορά την συντήρηση των αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας. Μία σμηναρχία με μαχητικά, μεταγωγικά κι ελικόπτερα βρίσκεται παρκαρισμένη εντός κι εκτός υποστέγων, με την Πολεμική Αεροπορία να έχει δώσει δεκάδες εκατομμύρια και πτητικά μέσα να μην έχει.

Αυτή τη στιγμή 10 C-130, 17 Phantom F-4 και 3 ελικόπτερα Super Puma, βρίσκονται… παρκαρισμένα στις εγκαταστάσεις για εργασίες συντήρησης και κανείς δεν έχει να απαντήσει με ένα χρονοδιάγραμμα παράδοσης τους.

Στους κόλπους της Πολεμικής Αεροπορίας η οργή περισσεύει, όπως και η ραθυμία των πολιτικών προϊσταμένων να ασχοληθούν ουσιαστικά με το πρόβλημα και να δοθεί οριστική λύση.

Φαίνεται, όμως, ότι η πρόσφατη επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Ισραήλ ξεκλείδωσε πολλές εναλλακτικές. Οι μεθοδεύσεις από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κων/νο Φλώρο, σε συνεργασία με τον Αρχηγό ΓΕΑ, Αντιπτέραρχο Γεώργιο Μπλιούμη φέρνουν τις λύσεις που με αγωνία περιμένουν τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr έχει υπάρξει συμφωνία με το Ισραήλ για την άμεση μεταφορά εκεί τριών C-130H τα οποία θα υποστούν εκτεταμένο πρόγραμμα συντήρησης. Ταυτόχρονα, τρέχουν οι διαδικασίες ώστε 3 μεταγωγικά του τύπου να μπουν στα υπόστεγα του Κρατικού Εργοστασίου Αεροσκαφών (ΚΕΑ) της ΠΑ, προκειμένου να γίνουν όλες οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης.

Ταυτόχρονα διογκώνονται οι πιέσεις προς την ΕΑΒ για την επιτάχυνση των εργασιών στα υπόλοιπα αεροσκάφη, με την διοίκηση να έχει δεσμευθεί ότι θα προσπαθήσει σε εύλογο χρονικό διάστημα – και πάντως πολύ σύντομα σε σχέση με το παρελθόν – προκειμένου τα 4 C-130 που θα συνεχίσει να φιλοξενεί να παραδοθούν στην διάθεση της ΠΑ.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.