Προειδοποιήσεις Μαγιορκίνη: Σημαντική αύξηση της μεταδοτικότητας του κορονοϊού τον χειμώνα

Προειδοποίηση απηύθυνε ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Γκίκας Μαγιορκίνης, σχετικά με την αυξημένη μεταδοτικότητα του κορονοϊού τον χειμώνα. Όπως υπογράμμισε κατά την ενημέρωση για την πορεία του ιού στην Ελλάδα, ο καθηγητής είπε:

“Όπως έχουμε πει, αναμέναμε στα μεγάλα αστικά κέντρα, όπως η Αττική, η επιδημία να είναι αρκετά πιο δύσκολο να καμφθεί. Είναι πλέον προφανές ότι έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας και με την έλευση του χειμώνα αναμένουμε σημαντική αύξηση της μεταδοτικότητας.

Η αύξηση της μετάδοσης που βλέπουμε στις ευρωπαϊκές χώρες που έχουν 10 βαθμούς χαμηλότερη θερμοκρασία αυτήν τη στιγμή, αναμένεται να έρθει και στην Ελλάδα με την αντίστοιχη πτώση της θερμοκρασίας. Για τους μήνες που έρχονται θα χρειαστεί αρκετά μεγαλύτερη προσπάθεια και προσήλωση από όλους μας.

Ωστόσο, μελέτη του ΠΟΥ δείχνει ότι σε μεγάλο ποσοστό στην Ευρώπη, περίπου 60%, έχει επέλθει κόπωση από την παρατεταμένη επιβολή μέτρων. Είναι λογικό ο κόσμος να επιθυμεί την επιστροφή στην κανονικότητα.

Ωστόσο έχουμε ακόμη πολύ δρόμο μπροστά μας. Η μάσκα και η απόσταση είναι τα όπλα μας σ’ αυτήν την πολύ δύσκολη προσπάθεια” υπογράμμισε ο καθηγητής.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.