Η μπλόφα των εταίρων με το αρχικό, κατάπτυστο κείμενο

Στο Βερολίνο σύμφωνα με πληροφορίες, δεν μπορούν να κρύψουν τη χαρά τους, αφού πήραν αυτό που ήθελαν, να μην αποφασιστούν κυρώσεις σε βάρος της… φίλης Τουρκίας, ενώ ακόμα και ο καθηγητής και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Αγγελος Συρίγος, αναφερόμενος στα αποτελέσματα της συνόδου, ήταν ιδιαίτερα προσεκτικός:

«Το πρώτο κείμενο ήταν στα όρια του προσβλητικού για Αθήνα και Λευκωσία. Μπροστά στη γραφειοκρατία της Ευρώπης ωχριά το Βυζάντιο. Το έκαναν επίτηδες, ούτως ώστε υποχωρώντας να καταλήξουμε στο κείμενο αυτό, όπου δεν αναφέρονται ρητώς οι κυρώσεις αλλά τα άρθρα» τόνισε σε συνέντευξή του, αναγνωρίζοντας την μπλόφα των εταίρων στην οποία έπεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός υποστηρίζει πως «υπάρχουν σαφέστατες αναφορές καταδίκης της Τουρκίας ως προς τα της Κύπρου» και κάνει λόγο (άγνωστο από πού προκύπτει τόση ικανοποίηση) για ένα «σαφές μήνυμα της Ε.Ε. στην Τουρκία, για τις προκλήσεις στην ανατ. Μεσόγειο. Εφόσον η Τουρκία συνεχίσει, θα υπάρξουν κυρώσεις και η Ε.Ε. θα χρησιμοποιήσει όλα τα εργαλεία που έχει στη διάθεσή της για να προστατεύσει τα συμφέροντά της, καθώς και τα συμφέροντα των μελών της».

Παρά τα όμορφα λόγια πάντως και τις υποθέσεις, η ουσία είναι πως η χώρα μας έφυγε και πάλι με άδεια χέρια από τις Βρυξέλλες, με τον φόβο της επιστροφής της έντασης πάνω από την ελληνική υφαλοκρηπίδα να είναι ξανά ορατός.

Πηγή

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.