Η «κατευθυνόμενη λαθροδιακίνηση» και η μυστική αποστολή στην Τουρκία

Πώς η ΕΥΠ βρήκε τις τέσσερις ΜΚΟ στη Λέσβο που διακινούσαν μετανάστες από την Τουρκία στην Λέσβο.

Με επιχειρησιακό κωδικό «Αλκμήνη», δάνειο όνομα από τη μητέρα του μυθολογικού ήρωα Ηρακλή και με κεντρική στρατηγική εποπτεία, η ΕΥΠ και η Ελληνική Αστυνομία διερεύνησαν, εν μέσω της κρίσης με την Τουρκία τον Αύγουστο, τον γκρίζο ρόλο τεσσάρων ΜΚΟ στη δια θαλάσσης προώθηση από την Τουρκία μεταναστών και προσφύγων στη Λέσβο, οι οποίες «χρησιμοποιούσαν παράνομες διαδικασίες κι μεθόδους».

Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει η «Καθημερινή της Κυριακής», η -κατά λέξη- «κατευθυνόμενη λαθροδιακίνηση», με φερόμενους ενεχόμενους υπηκόους Γερμανίας, Γαλλίας, Ελβετίας, Αυστρίας, Νορβηγίας και Βουλγαρίας, αποκαλύφθηκε με τη μυστική αποστολή δύο μεταναστών στα παράλια της Τουρκίας και τη σκηνοθετημένη συνεργασία τους με μέλη των ελεγχόμενων ΜΚΟ για τη διαπεραίωση εκατοντάδων ανθρώπων.

Στο επίκεντρο των ερευνών η άριστη πληροφόρηση, ο δόλος των ενεχομένων και τα «κατ΄επίφασιν ανθρωπιστικά κίνητρά τους…».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.