Χανιά: Ο Μάικ Πομπέο στο σπίτι του πρωθυπουργού – Τον υποδέχθηκαν Κυριάκος και Μαρέβα Μητσοτάκη – ΒΙΝΤΕΟ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη υποδέχθηκαν στις 20.45 το βράδυ τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο και τη σύζυγό του Σούζαν Πομπέο στο πατρικό σπίτι του πρωθυπουργού στα Χανιά.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι κύριοι Μητσοτάκης και Πομπέο συζήτησαν για λίγο στη βεράντα του σπιτιού με θέα το λιμάνι της Σούδας.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο:

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Τα μέτρα που έχουν ληφθεί είναι υψίστης ασφαλείας, έχοντας μετατρέψει την περιοχή σε «αστακό». Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr έχει δημιουργηθεί στις περιοχές όπου θα κινηθεί ο κ. Πομπέο, ένα άτρωτο δίκτυ ασφαλείας που περιλαμβάνει ισχυρές δυνάμεις της ΕΛΑΣ που έχουν αποκλείσει περιμετρικά τους δρόμους απ’ όπου θα περάσει ο Αμερικανός Υπ. Εξ καθώς και την περιοχή της βίλας Μητσοτάκη όπου θα φιλοξενηθεί και θα δειπνήσει.

Επίσης, ο κ. Πομπέο συνοδεύεται και από άτομα της προσωπικής του ασφάλειας (πληροφορίες κάνουν λόγο για περίπου 300 άτομα) που έχουν κατέβει στα Χανιά εδώ και ημέρες, ενώ στα Χανιά βρίσκονται και μέλη της αντιτρομοκρατικής από Αθήνα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχουν γίνει εξονυχιστικοί έλεγχοι σε όλους τους περιοίκους της βίλας Μητσοτάκη, έχουν ελεγχθεί μέχρι και τα στοιχεία των οδηγών των σχολικών λεωφορείων που μεταφέρουν τα παιδιά της περιοχής ενώ στην περιοχή δεν μπορεί να πετάξει ούτε drone.

Το πρόγραμμα της φιλοξενίας από τον Μητσοτάκη στα Χανιά

Ο πρωθυπουργός, ο οποίος αναχώρησε το απόγευμα για τα Χανιά, μαζί με τον κ. Πομπέο θα πραγματοποιήσουν το πρωί της Τρίτης επίσκεψη στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Βάσης της Σούδας και στη συνέχεια, στις 11.20 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί διευρυμένη συνάντηση αντιπροσωπειών, στην 115 Πτέρυγα Μάχης. Αμέσως μετά θα ακολουθήσουν δηλώσεις στα ΜΜΕ. Επίσης την Τρίτη στις 13.15, ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Πομπέο θα έχουν γεύμα εργασίας στο πατρικό σπίτι του πρωθυπουργού. Στη συνέχεια, και συγκεκριμένα το απόγευμα της Τρίτης (17:00), ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ θα επισκεφτούν τον αρχαιολογικό χώρο της Απτέρας παρουσία της υπουργού Πολιτισμού & Αθλητισμού, Λίνας Μενδώνη. Στις συναντήσεις των δυο ανδρών, θα συμμετάσχουν από ελληνικής πλευράς οι υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος και η διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του πρωθυπουργού, πρέσβης Ελένη Σουρανή.

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.