Γιάφκα στο Κουκάκι: «Ξεσκονίζει» τα στοιχεία η αντιτρομοκρατική

Στην Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών έχουν εξ αρχής εστιάσει οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας μετά τον εντοπισμό εκρηκτικών σε αποθήκη στο Κουκάκι και τη σύλληψη τριών ατόμων.

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για το αδίκημα της παράβασης του νόμου περί όπλων ασκήθηκε σε βάρος του ενός εκ των τριών κατηγορουμένων. Πρόκειται για τον 42χρονο ενοικιαστή της αποθήκης στο Κουκάκι, στην οποία βρέθηκαν τα εκρηκτικά.

Πλημμεληματικές κατηγορίες αντιμετωπίζουν, από την πλευρά τους, οι άλλοι συλληφθέντες, ένας άνδρας και μία γυναίκα, καθώς τους ασκήθηκε δίωξη για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ωστόσο, η αντιτρομοκρατική δεν μπορεί προς το παρόν να συνδέσει με απτές αποδείξεις τους τρεις κατηγορούμενους με τον ΟΛΑ, παρά το γεγονός πως στη γιάφκα στο Κουκάκι βρέθηκαν ποσότητες εκρηκτικών και πυροκροτητές. Μάλιστα, τα συγκεκριμένα αντικείμενα ήταν έτσι τοποθετημένα στο χώρο, ώστε άμεσα κάποιος γνώστης κατασκευής βομβών να μπορεί να κατασκευάσει και να συνδεσμολογήσει έναν ωρολογιακό μηχανισμό.

Οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής ζύγισαν και διερεύνησαν τα μασούρια με την αμμωνιοδυναμίτιδα και διαπίστωσαν πως το βάρος σε κάθε συσκευασία εκρηκτικού είχε ακριβώς το βάρος της εκρηκτικής ύλης που χρησιμοποιούσε στους κατά καιρούς εκρηκτικούς μηχανισμούς που τοποθετούσε η ΟΛΑ στους στόχους της.

Επίσης, οι πυροκροτητές που βρέθηκαν στην αποθήκη είναι ίδιου τύπου και κατασκευής με τους πυροκροτητές που χρησιμοποιεί η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών. Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από την ατόφια βόμβα που έχει στα χέρια της η αντιτρομοκρατική από την αποτυχημένη βομβιστική επίθεση της συγκεκριμένης οργάνωσης στο υπουργείο Εργασίας, το Δεκέμβριο του 2016.

Νομικά, όμως, το βάρος της εκρηκτικής ύλης και οι ίδιοι πυροκροτητές δεν αποτελούν αδιάσειστα στοιχεία, για να κατηγορηθούν οι συλληφθέντες ως μέλη της ΟΛΑ. Κάποιες ελπίδες στηρίζουν οι αστυνομικοί σε αποτυπώματα που είχαν εντοπίσει στην ατόφια βόμβα του υπουργείου Εργασίας, τα οποία όμως δεν είναι 100% πλήρη.

Από την άλλη, ο 42χρονος και ο 38χρονος είχαν συλληφθεί κατά το παρελθόν, ο πρώτος για συμμετοχή στην απαγωγή του βιομήχανου Γιώργου Μυλωνά ως συνεργός του Βασίλη Παλαιοκώστα και ο δεύτερος έπειτα από ληστεία σε τράπεζα στα Ψαχνά. Συνεπώς, τα αποτυπώματά τους ήταν ήδη καταχωρημένα στο αρχείο της ΕΛΑΣ.

Ο στόχος της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας είναι να βρεθούν τα δύο καλάσνικοφ της ΟΛΑ, τα οποία αποτελούν όπλα-ταυτότητα, καθώς χρησιμοποιήθηκαν στα πρώτα χτυπήματα της οργάνωσης. Οι αστυνομικοί «σκανάρουν» usb και ηλεκτρονικούς υπολογιστές, που βρήκαν, μήπως από εκεί προκύψουν στοιχεία που θα τους οδηγήσουν στα «επίμαχα» υποπολυβόλα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.