ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Σοκαριστικές εικόνες μέσα από το ΑΧΕΠΑ εν καιρώ κορονοϊού (ΒΙΝΤΕΟ)

Εικόνες-σοκ από το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ δείχνουν επιβεβαιωμένα περιστατικά Covid να περνούν μέσα από τα επείγοντα του νοσοκομείου σε ώρα εφημερίας

Σοκ προκαλούν οι εικόνες από το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη, το οποίο είναι και το μεγαλύτερο κέντρο αναφοράς στην Βόρεια Ελλάδα, που δείχνουν επιβεβαιωμένα περιστατικά κορωνοϊού να περνούν μέσα από τα επείγοντα του νοσοκομείου σε ώρα εφημερίας και τραυματιοφορείς να βγάζουν τις ειδικές στολές στον κοινό αύλιο χώρο, να τις τοποθετούν μόνοι τους σε σακούλες και να τις αφήνουν εκεί που πάνε και τα κοινά απορρίματα, σύμφωνα με το ΜΕGA.

Τραυματιοφορείς, σύμφωνα με βίντεο-ντοκουμέντο του τηλεοπτικού σταθμού, βγάζουν τις ειδικές στολές στον κοινό αύλιο χώρο, τις τοποθετούν μόνοι τους σε σακούλες και τις αφήνουν εκεί όπου πετούν και τα κοινά απορρίμματα.

Ασθενείς που περιμένουν, δε, να μπουν στον εφημερεύοντα γιατρό αναγκάζονται να βγουν στον προθάλαμο για να περάσουν το ύποπτο η επιβεβαιωμένο περιστατικό.

«Ασθενείς που περιμένουν να μπουν στον εφημερεύοντα γιατρό αναγκάζονται να βγουν στον προθάλαμο για να περάσουν το ύποπτο η επιβεβαιωμένο περιστατικό. Η απολύμανση της περιοχής… με μια καθαρίστρια και μια σφουγγαρίστρα», επισημαίνεται στο ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού.Που συνεχίζει: «Η καθαρίστρια που περνάει και ανοίγουν οι πόρτες και ξαναμπαίνει ο κόσμος. Λίγα λεπτά νωρίτερα, ένα άλλο περιστατικό βρίσκεται στον αξονικό τομογράφο του τμήματος».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, «ο διάδρομος δεν έχει εκκενωθεί. Οι τραυματιοφορείς και κάποιοι νοσηλευτές με κατάλληλο εξοπλισμό ενώ ο γιατρός που παίρνει το ιστορικό του, μόνο με μάσκα και γάντια.» Ακολουθεί απολύμανση του χώρου στον αξονικό τομογράφο, από όπου θα περάσουν όλοι οι ασθενείς της εφημερίας, με τα ίδια μέσα.»

Η ώρα είναι 10 το βράδυ και στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ που βρίσκεται σε εφημερία και αποτελεί Κέντρο Αναφοράς ήδη άρχισαν να καταφθάνουν περιστατικά covid με τις συνθήκες στα επείγοντα ίδιες με εκείνες που επικρατούσαν τον μήνα Μάρτιο.» Οι σκηνές που ακολουθούν σοκάρουν. Στο νοσοκομείο μόλις έχει διακομιστεί επιβεβαιωμένο περιστατικό Κορωνιού από την Πτολεμαΐδα. Μετά από… χιλιόμετρα οδηγός και τραυματιοφορείς παραμένουν στον κοινό προαύλιο χώρο του ιδρύματος, για συνοδούς και ασθενείς, ντυμένοι με τον εξοπλισμό προστασίας

. Για 40 λεπτά αναμένουν τον ειδικό για την απολύμανση τους πριν φύγουν.» Η απολύμανση ξεκινάει στον δρόμο με δεκάδες ασθενείς, ανάμεσά τους και παιδιά να περνάνει από δίπλα τους σα να μη συμβαίνει τίποτα. Οι οδηγίες που έχουν λάβει είναι ο μολυσμένος ρουχισμός τους να αποθηκευτεί σε ειδική σακούλα. Μέχρι εκεί.» Η σακούλα παρέμεινε στο σημείο για αρκετές ώρες. Ύποπτα περιστατικά covid 19 σε απόσταση αναπνοής όλη τη νύχτα με ανθρώπους που πάσχουν από υποκείμενα νοσήματα».

Πηγή

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.