Τεράστια η ζημιά των εμπορικών επιχειρήσεων στην Καρδίτσα

Πρωτοφανείς είναι οι καταστροφές στην εμπορική αγορά της Καρδίτσας μετά το πέρασμα της φονικής κακοκαιρίας.

O αριθμός των επιχειρήσεων μέσα στο κέντρο της πόλης που πλημμύρισαν και υπέστησαν σοβαρές ζημίες σε εμπορεύματα και εξοπλισμό ανέρχεται σε 1.500, όπως διαπίστωσε κλιμάκιο της ΕΣΕΕ  με επικεφαλής τον πρόεδρό της, Γιώργο Καρανίκα.

Η ΕΣΕΕ βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τους Εμπορικούς Συλλόγους των πληγεισών περιοχών, καταρτίζοντας έναν πλήρη κατάλογο των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί και των νέων μέτρων στήριξης που πρέπει να παράσχουν τα συναρμόδια Υπουργεία πέραν των μέτρων ανακούφισης που έχουν ήδη ανακοινωθεί.

Πρόσθετα μέτρα για τη στήριξη των πληγεισών επιχειρήσεων ζητά και η ΓΣΕΒΕΕ, με επιστολή της προς τους αρμόδιους υπουργούς. Η Συνομοσπονδία χαρακτηρίζει απαραίτητη την πλήρη αποζημίωση των επιχειρήσεων που επηρεάζονται άμεσα από την καταστροφή που έχει συντελεστεί.

Για όσους επαγγελματίες αποδεδειγμένα έχουν υποστεί ζημιές να υπάρξει δυνατότητα απαλλαγής (και όχι μόνο αναστολής) από την καταβολή εισφορών στον ΕΦΚΑ για τουλάχιστον ένα τρίμηνο διατηρώντας το δικαίωμα στην ασφάλιση υγείας. Να υπάρξει επίσης απαλλαγή από την καταβολή του τέλους επιτηδεύματος για όλους τους επιχειρηματίες της περιοχής για το τρέχον έτος, αναστολή καταβολής δόσεων για δανειακές υποχρεώσεις, όπως και υπαγωγή των επιχειρήσεων που επλήγησαν στις ευνοϊκές διατάξεις που ενεργοποιήθηκαν την περίοδο της πανδημίας (επιστρεπτέα προκαταβολή, κ.α.).

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.