Η άσκηση ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ έγινε… ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ επί χάρτου

Του Χρήστου Μαζανίτη

Αντί για Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων, όπως ήταν προγραμματισμένο να γίνει στην άσκηση ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2020, αποφασίστηκε με εισήγηση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, να πραγματοποιηθεί το διάστημα από 23 Σεπτεμβρίου ως 2 Οκτωβρίου η Εθνική Διακλαδική Άσκηση ΤΑΑΣ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 2020». Πρόκειται για Τακτική Άσκηση Άνευ Στρατευμάτων και αποτελεί εθνική διακλαδική άσκηση επί χάρτου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ: «Για τη λήψη της απόφασης ελήφθη υπόψιν η διενέργεια το τελευταίο διάστημα σημαντικού αριθμού μη προγραμματισμένων επιχειρησιακών δραστηριοτήτων, διακλαδικών εκπαιδεύσεων και διεθνών ασκήσεων και συνεργασιών με χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Ιταλία, η Αίγυπτος, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Κύπρος και το Ισραήλ. Οι εν λόγω δραστηριότητες, από τις οποίες προέκυψαν σημαντικά οφέλη, συμπεράσματα και διδάγματα, αποτέλεσαν έμπρακτη απόδειξη της ετοιμότητας και του αξιόμαχου των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Επιπλέον, ελήφθησαν υπόψιν οι ιδιαίτερα απαιτητικές δραστηριότητες των Ενόπλων Δυνάμεων κατά το τελευταίο δίμηνο, καθώς και οι συντηρήσεις προγραμματισμένες και μη που απαιτούνται, σε συνδυασμό με τα μέτρα πρόληψης και προστασίας του προσωπικού από τον κορονοϊό».​

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.