Νότια της Ρόδου επί του 28ου Μεσημβρινού πλέει και κάνει έρευνες ανενόχλητο το Oruç Reis! (χάρτης)

Νότια της Ρόδου και επί του 28ου Μεσημβρινού πλέει και εκτελεί έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruç Reis με κατεύθυνση νοτιοδυτική προς την Κρήτη.

Ο στολίσκος που το συνοδεύει, μαζί με το ερευνητικό είναι έτοιμα να εισέλθουν στην ελληνική ΑΟΖ, όπως αυτή ανακηρύχθηκε στην πρόσφατη συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες από το τουρκικό διαδίκτυο τόσο το τουρκικό σκάφος όσο και τα πολεμικά πλοία που το συνοδεύουν αναμένουν την έκδοση νέας NAVTEX, πιθανότατα αύριο.

Eίναι πλέον σαφές ότι το αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας και ηλεκτρονικού πολέμου ATR-72-600 TMUA, με διακριτικό MARTI55 (κωδ. TCB701), που απογειώθηκε από τη βάση του Νταλαμάν και πραγματοποίησε πτήση νότια του νησιού της Ρόδου, μέχρι ανατολικά του νησιού της Καρπάθου, εκτελούσε αποστολή διερεύνησης τυχόν απειλών από ελληνικά υποβρύχια στην περιοχή και λειτούργησε ως προπομπός του Oruc Reis.

Ληφθείσα θέση: 2020-09-11 14:49 UTC

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.