Άνοιγμα σχολείων: Τι πρόβλημα προέκυψε με τις μάσκες στη Θεσσαλονίκη – Τι λέει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ

Πρόβλημα προέκυψε με τις μάσκες που θα προμήθευε η ΚΕΔΕ τον δήμο Θεσσαλονίκης, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των σχολείων του νομού, που θα ανοίξουν τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με τα όσα επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, στο enikos.gr, σε ένα από τα δείγματα δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις, με αποτέλεσμα η ΚΕΔΕ να χρειαστεί να αντικαταστήσει τις ακατάλληλες με μάσκες από άλλον προμηθευτή, έως ότου λάβει τις σχετικές διευκρινίσεις από τον προμηθευτή.

«Στο πλαίσιο του ποιοτικού ελέγχου που κάνουμε φροντίζουμε και παίρνουμε δείγματα και κατά τη διάρκεια της διαγωνιστικής διαδικασίας και κατά την παραλαβή. Σε ένα από τα δείγματα δεν πληρούνταν μια από τις δυο προϋποθέσεις που έχουν τεθεί σε σχέση με τη σύνθεση σε βαμβάκι και την πυκνότητα της πλέξης. Μέχρι να πάρουμε τις σχετικές διευκρινίσεις από τον προμηθευτή θα τις αντικαταστήσαμε με μάσκες από άλλον προμηθευτή» αναφέρει στο enikos.gr ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου, σχετικά με το θέμα που προέκυψε στον Δήμο Θεσσαλονίκης.

«Το 95% των μασκών κατασκευάζεται στην Ελλάδα. Οριακά θα μπορέσουμε να καλύψουμε τις ανάγκες. Θα εργαστούμε πυρετωδώς το Σαββατοκύριακο προκειμένου να καταφέρουμε να βρίσκονται οι ποσότητες που χρειάζονται στα σχολεία τη Δευτέρα» λέει.

Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης: Ο δήμος μας υπερκαλύπτει τις ανάγκες – Δυστυχώς οι φόβοι μου επαληθεύονται

Το enikos.gr επικοινώνησε και με τον Λάζαρο Κυρίζογλου, δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης και α’ αντιπρόεδρο της ΚΕΔΕ, ο οποίος επιβεβαίωσε με τη σειρά του το πρόβλημα που προέκυψε με τις μάσκες που εστάλησαν στον δήμο Θεσσαλονίκης. Όπως υπογράμμισε, ο δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, όπως και αυτός της Θέρμης, έχουν αγοράσει με δικούς τους πόρους μάσκες και τις έχουν ήδη διανείμει στα σχολεία, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες μαθητών και εκπαιδευτικών.

“Ο δήμος μας υπερκαλύπτει τις ανάγκες”, διαβεβαίωσε ο κ. Κυρίζογλου, αναφέροντας ότι του ζητήθηκε από την ΚΕΔΕ να παραιτηθεί προσωρινά ο δήμος από τις μάσκες που επρόκειτο να παραλάβει και αυτό να συμβεί τις επόμενες ημέρες.

Ο ίδιος σημείωσε, επίσης, ότι “δυστυχώς οι φόβοι μου επαληθεύονται, διότι και δημιουργήθηκαν προβλήματα, γιατί ο χρόνος είναι λίγος και πιέζει και δεν θα παραδοθούν τελικά 5 εκατομμύρια μάσκες μέχρι τη Δευτέρα”.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.