«Μεγάλος Περίπατος»: Ξεράθηκε το γκαζόν στην Ομόνοια και… κατηγόρησαν τις κάμπιες! (φώτο-βίντεο)

Το είχαμε πει από την πρώτη ημέρα, ο Μεγάλος Περίπατος έχει όλα τα φώτα για να καταλήξει… σε «μεγάλο φιάσκο». Μετά τα πανάκριβα έργα, τις αντιγκράφιτι (ή μήπως όχι;) ζαρντινιέρες των 550 ευρώ και το βάψιμο – ξεβάψιμο που δεν ανέλαβε κανείς, φαινόταν που θα πάει το έργο. 

Λίγους λοιπόν μόλις μήνες μετά τα μεγαλεπήβολα έργα του δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη και την φιέστα που προκάλεσε σάλο, ο Μεγάλος Περίπατος, αλλά και το συντριβάνι Ομονοίας παρουσιάζουν εικόνες μεγάλης φθοράς.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που έγινε κατά μήκος της οδού Πανεπιστημίου, τα σημεία του οδοστρώματος του Μεγάλου Περιπάτου που είχαν βαφτεί κίτρινα, έχουν πλέον ξεθωριάσει, ενώ το χρώμα τους είναι κάτι ανάμεσα σε κίτρινο και πράσινο. Υπενθυμίζεται πως το κόστος που ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο για την προμήθεια των χρωμάτων και της σήμανσης ανερχόταν σε 850.000 ευρώ, ενώ όπως σας είχε αποκαλύψει το pronews.gr το βάψιμο το είχε αναλάβει η εταιρεία της αδελφής του δημάρχου, Αλεξία Μπακογιάννη.

Την εικόνα μάλιστα, συμπληρώνει η βρωμιά και τα αυλάκια που έχει σχηματίσει το νερό μετά το πότισμα στις ζαρντινιέρες.

Όπως επισημαίνεται στο ρεπορτάζ, αντίστοιχη είναι η κατάσταση και στο καινούριο συντριβάνι της Ομόνοιας, το οποίο περιβάλλεται από γκαζόν. Τις τελευταίες ημέρες, το γκαζόν καταστράφηκε, με το μεγαλύτερο μέρος του να έχει ξεραθεί.

Οι υπεύθυνοι του Δήμου, το απέδωσαν σε επίθεση από κάμπιες, ωστόσο σημειώνεται πως δεν υπάρχει αυτόματο πότισμα στο σημείο, κάτι που ενδεχομένως να έχει συντελέσει στην εικόνα που δημιουργήθηκε στην πρόσφατα εγκαινιασμένη πλατεία.

Εμείς παραθέτουμε και ένα ακόμα – σχετικά πρόσφατο – από την πλατεία Ομονοίας την οποία την πλήρωσε ο Έλληνας φορολογούμενος πολίτης, εν μέσω υγειονομικής κρίσης.

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.