Κυβέρνηση: «Τον Δεκέμβριο θα παραλάβουμε το εμβόλιο της AstraZeneka για τον κορωνοϊό»

Ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, ανακοίνωσε πως οι παραδόσεις των εμβολίων κατά του κορωνοϊού στην Ελλάδα θα ξεκινήσουν τον Δεκέμβριο, βάσει της συμφωνίας που έχει γίνει με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όπως εξήγησε: «Μετά το Δεκέμβριο θα ξεκινήσει η παράδοση εμβολίων για τον κορωνοϊό».

Ο κ.Κοντοζαμάνης τοποθετήθηκε για το θέμα και στην ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, δίνοντας περισσότερες πληροφορίες.

Ο κ. Κοντοζαμάνης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου κατά την ζωντανή ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας το απόγευμα της Παρασκευής, σημείωσε πως η Ελλάδα θα ξεκινήσει την παραλαβή των πρώτων δόσεων εμβολίου από τον Δεκέμβριο.

Όπως είπε ο υφυπουργός η Ελλάδα συμμετέχει στην πρώτη συμφωνία που έχει υπογραφεί με την AstraZeneka.

Η πρώτη σύμβαση της ΕΕ για το εμβόλιο του κορωνοϊού

Η πρώτη σύμβαση που διαπραγματεύτηκε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξ ονόματος των κρατών- μελών της ΕΕ με φαρμακευτική εταιρεία, τέθηκε σε ισχύ στις 27 Αυγούστου με την επίσημη υπογραφή μεταξύ της AstraZeneca και της Επιτροπής, όπως ανακοίνωσε η Κομισιόν.

Η σύμβαση θα επιτρέψει την αγορά εμβολίου κατά του COVID-19 για όλα τα κράτη- μέλη της ΕΕ, καθώς και τη δωρεά σε χώρες με χαμηλότερο και μεσαίο εισόδημα ή την αποστολή προς άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Μέσω της σύμβασης, θα αγοραστούν συνολικά για όλα τα κράτη- μέλη 300 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου AstraZeneca, με δυνατότητα για επιπλέον 100 εκατομμύρια δόσεις, που θα διανεμηθούν αναλογικά με βάση τον πληθυσμό.

 

Η Επιτροπή συνεχίζει να συζητά παρόμοιες συμφωνίες με άλλους παρασκευαστές εμβολίων και έχει ολοκληρώσει επιτυχημένες διερευνητικές συνομιλίες με την Sanofi-GSK στις 31 Ιουλίου, την Johnson & Johnson στις 13 Αυγούστου, την CureVac στις 18 Αυγούστου και τη Moderna στις 24 Αυγούστου.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.