Αιματηρή συμπλοκή στη Μεσαρά: Ποινικές διώξεις στους 22 αλλοδαπούς – ΒΙΝΤΕΟ ντοκουμέντο

Το κατώφλι του Δικαστικού Μεγάρου πέρασαν σήμερα οι 22 Πακιστανοί που συνελήφθησαν μετά την αιματηρή συμπλοκή που σημειώθηκε το Σάββατο στη Μεσαρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες cretapost.gr, ο εισαγγελέας άσκησε και στους 22 άνδρες ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη και σε βαθμό πλημμελήματος για συμπλοκή, παράνομη οπλοκατοχή και οπλοφορία, φθορά ξένης ιδιοκτησίας υπό τη μορφή βλάβης, παράνομη είσοδο στη χώρα και διατάραξη κοινής ειρήνης.

Στη συνέχεια οδηγήθηκαν στο γραφείο του ανακριτή ωστόσο ζήτησαν κι έλαβαν προθεσμία για ν’ απολογηθούν αύριο το πρωί.

Την Πέμπτη δικάζονται οι δύο Έλληνες

Την ίδια ώρα ενώπιον του Εισαγγελέα οδηγήθηκαν και οι δύο Έλληνες που συνελήφθησαν το βράδυ του Σαββάτου με την κατηγορία της παράνομης οπλοφορίας. Οι δύο άντρες αφέθηκαν ελεύθεροι και παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Αυτόφωρο την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου.

Αναβρασμός στο Τυμπάκι – Επίσκεψη αστυνομικού διευθυντή Ηρακλείου

Τα τελευταία 24ωρα στο Τυμπάκι επικρατεί ένας… αναβρασμός στην τοπική κοινωνία με αφορμή τα συνεχόμενα βίαια επεισόδια που διαδραματίζονται στην περιοχή με «πρωταγωνιστές» μία μερίδα Πακιστανών. Ήδη έχουν γίνει αρκετές συναντήσεις φορέων και συνελεύσεις κατοίκων οι οποίοι ζητούν μία άμεση λύση.

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η αιματηρή συμπλοκή που είχε ως αποτέλεσμα των τραυματισμό πέντε ατόμων αλλά και την σύλληψη 22 δραστών αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στην περιοχή.

Μάλιστα, ο ίδιος ο δήμαρχος Φαιστού, Γρηγόρης Νικολιδάκης έχει κάνει πλήθος συναντήσεων προκειμένου να επανέλθει η ηρεμία στην περιοχή ενώ έχει ζητήσει από τις αρχές ακόμα περισσότερη αστυνόμευση.

Στο πλαίσιο αυτό, ο αστυνομικός διευθυντής Ηρακλείου, ταξίαρχος Νίκος Σπυριδάκης βρέθηκε στο Τυμπάκι όπου θα έχει συναντήσεις τόσο με τη δημοτική αρχή όσο και με τοπικούς φορείς.

Ο ταξίαρχος αφού άκουσε τις προτάσεις των φορέων δεσμεύτηκε ότι θα υπάρχει περισσότερη αστυνόμευση στην περιοχή ενώ υπογράμμισε ότι επεξεργάζονται ένα νέο σχέδιο δράσης το οποίο αναμένεται να φέρει αποτελέσματα μετά από δύο μήνες.

Το βίντεο από τη συμπλοκή

Ένα νέα βίντεο από τη στιγμή της συμπλοκής έχει δει τις τελευταίες ώρες το φως της δημοσιότητας

Το ιστορικό της…σύρραξης του Σαββάτου

Όλα ξεκίνησαν στις 8 το βράδυ του Σαββάτου στο Τυμπάκι όταν οι δύο ομάδες συναντήθηκαν και άρχισαν να λογομαχούν ενώ δεν άργησαν να ανάψουν τα αίματα. Η κατάσταση ξέφυγε καθώς υπήρξε άγρια συμπλοκή ανάμεσα στις δύο ομάδες ενώ κάποιοι φαίνεται πως πήραν ό,τι βρήκαν μπροστά τους (ξύλα, καρδόνια κτλ) και άρχισαν να χτυπιούνται μεταξύ τους.

Μάλιστα, υπήρξε και κυνηγητό στους δρόμους με την αστυνομία να σπεύδει στο σημείο και να προχωρεί σε δεκάδες συλλήψεις.

Πέντε τραυματίες – 24 συλλήψεις

Από την συμπλοκή τραυματίστηκαν σοβαρά πέντε Έλληνες που μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας με τους δύο να οδηγούνται στο Βενιζέλειο νοσοκομείο Ηρακλείου.

Πρόκειται για έναν 53χρονο και έναν 47χρονο με τον έναν να δέχεται τις πρώτες βοήθειες και να λαμβάνει εξιτήριο και τον δεύτερο να παραμένει στο νοσοκομείο καθώς φέρει σοβαρό τραύμα στο χέρι.

Η αφορμή της… συμπλοκής

Αφορμή της συμπλοκής φαίνεται να ήταν ένα καυγάς ανάμεσα σε μία γυναίκα και έναν Πακιστανό την προηγούμενη ημέρα. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, το συμβάν σημειώθηκε στο συσκευαστήριο του Τυμπακίου όταν ο Πακιστανός μίλησε άσχημα σε μία γυναίκα και πήγε ένας Έλληνας και την υπερασπίστηκε ζητώντας παράλληλα τον λόγο για την συμπεριφορά του. Το αποτέλεσμα ήταν να δεχθεί επίθεση από ομάδα Πακιστανών.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.