Μητσοτάκης σε Τραμπ: Υπό αυτούς τους όρους μπορεί να υπάρξει διάλογος με την Τουρκία

Τους όρους υπό τους οποίους θα ήταν δυνατόν να επανεκκινήσει ο διάλογος μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας ανέπτυξε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τις πρόσφατες τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε με τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. «Είμαστε διατεθειμένοι να ξαναπιάσουμε το νήμα των διερευνητικών από εκεί που σταμάτησαν το 2016, για το ένα και μοναδικό ζήτημα που είναι ο καθορισμός θαλασσίων ζωνών. Και αν δεν μπορέσουμε να συμφωνήσουμε, να καταλήξουμε σε ένα συνυποσχετικό και να πάμε στη Χάγη» είπε ο πρωθυπουργός στον Αμερικανό πρόεδρο, σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής.

«Για να ξαναρχίσουμε τις συζητήσεις όμως πρέπει η Τουρκία, που κλιμακώνει διαρκώς τις προκλήσεις, να σταματήσει αμέσως ώστε να πάμε σε αποκλιμάκωση», φέρεται να είπε ο κ. Μητσοτάκης κατά την 20-25 λεπτών επικοινωνία του με τον Ντόναλντ Τραμπ. «Θέλω να βοηθήσω στην αποκλιμάκωση» ήταν κατά τις ίδιες πηγές που επικαλείται η εφημερίδα το μήνυμα του προέδρου των ΗΠΑ.

Στο Μέγαρο Μαξίμου δεν υποτιμούν τις στενές σχέσεις που έχουν αναπτύξει ο πρόεδρος των ΗΠΑ και ο Ταγίπ Ερντογάν. Όμως αποδίδουν ιδιαίτερη σημασία στην “ετοιμότητα” που επέδειξε ο Αμερικανός Πρόεδρος να παρέμβει στην εν εξελίξει κρίση, επικοινωνώντας την περασμένη Τετάρτη δύο φορές με τον κ. Μητσοτάκη και μια με τον Τούρκο ομόλογό του.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.