Η απάντηση της Αθήνας στις προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν: Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια

“Tα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Ή αποκλιμάκωση ή κυρώσεις”, απαντά η Αθήνα στο νέο, ακραίο, παραλήρημα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους που επικαλείται σε ρεπορτάζ του το δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, η Αθήνα δεν στέκεται στις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, καθώς βλέπει ότι είναι αντιφατικές. Τη μια ζητά διάλογο και την άλλη προχωρά σε προκλητικές δηλώσεις.

Στην κυβέρνηση τηρούν στάση αναμονής και περιμένουν να δουν αν τις επόμενες ημέρες η Τουρκία αποκλιμακώσει εμπράκτως τις εντάσεις στην ανατολική Μεσόγειο. “Διαφορετικά, στις 24-25 Σεπτεμβρίου , στη Σύνοδο Κορυφής, θα συζητηθούν και θα αποφασιστούν οι κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας”, αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Πάντως, η ελληνική πλευρά επιθυμεί να πέσουν οι τόνοι, να αποχωρήσει ο τουρκικός στόλος από τη Μεσόγειο και να υπάρξει διάλογος με αποκλειστικό θέμα τη χάραξη Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών (ΑΟΖ).

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.